Croque geitenkaas met rabarberslaatje
Croque geitenkaas met rabarberslaatje

Croque geitenkaas met rabarberslaatje

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 35.1 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 36.6 g
Suiker 10.5 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 23 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de rabarber en verwijder eventuele stugge draden. Snij in stukken van 4 cm.

  3. Hak de walnootpitten grof.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij de rest in halvemaantjes.

  5. Snij de radijzen in de lengte in 4.

  6. Snij de korsten van het brood.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C

  8. Bereiding:
  9. Doe de rabarber in een ovenschaal en meng er de honing onder. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen 2 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout.

  11. Verdeel 4 sneetjes Ganda-ham over 4 sneetjes brood. Schik er wat rucola op en verdeel er de geitenkaas over. Bedek met de rest van de sneetjes brood.

  12. Doe de rest van de rucola in een slakom met de komkommer, de radijzen en de walnoten. Meng er de dressing onder en voeg de rabarber toe. Kruid met peper en zout.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de croques 2 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Snij de croques in 2 driehoeken en serveer met het slaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de rabarber en verwijder eventuele stugge draden. Snij in stukken van 4 cm.

  3. Hak de walnootpitten grof.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij de rest in halvemaantjes.

  5. Snij de radijzen in de lengte in 4.

  6. Snij de korsten van het brood.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C

  8. Bereiding:
  9. Doe de rabarber in een ovenschaal en meng er de honing onder. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen 2 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout.

  11. Verdeel 4 sneetjes Ganda-ham over 4 sneetjes brood. Schik er wat rucola op en verdeel er de geitenkaas over. Bedek met de rest van de sneetjes brood.

  12. Doe de rest van de rucola in een slakom met de komkommer, de radijzen en de walnoten. Meng er de dressing onder en voeg de rabarber toe. Kruid met peper en zout.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de croques 2 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Snij de croques in 2 driehoeken en serveer met het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 35.1 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 36.6 g
Suiker 10.5 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 23 g
Zout 2.7 g

Bekijk het recept digitaal