- Bewaar

- Bewaar
Croque met spiegeleitje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schik telkens 1 sneetje kaas en 2 sneetjes ham op een sneetje brood en leg er het andere snetje brood bovenop. Bestrijk de buitenkanten van het brood met 3/4 van de boter.
-
Bak goudbruin in een croque-monsieur-toestel. Of zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C met de ovengrill aan. Draai ze dan halverwege om.
-
Smelt intussen de rest van de boter in een pan en bak 4 spiegeleieren. Snipper het bieslook fijn (u hebt 2 eetl. nodig) en bestrooi er de spiegeleieren mee. Kruid met peper en zout. Leg telkens 1 spiegelei op een gebakken croque.
Leuk voor kids: kook de eieren 5 min. in kokend water in plaats van er spiegeleitjes van te bakken. Snij soldaatjes van de croques, zo kunnen ze in hun zachtgekookt eitje dopen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schik telkens 1 sneetje kaas en 2 sneetjes ham op een sneetje brood en leg er het andere snetje brood bovenop. Bestrijk de buitenkanten van het brood met 3/4 van de boter.
-
Bak goudbruin in een croque-monsieur-toestel. Of zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C met de ovengrill aan. Draai ze dan halverwege om.
-
Smelt intussen de rest van de boter in een pan en bak 4 spiegeleieren. Snipper het bieslook fijn (u hebt 2 eetl. nodig) en bestrooi er de spiegeleieren mee. Kruid met peper en zout. Leg telkens 1 spiegelei op een gebakken croque.
Leuk voor kids: kook de eieren 5 min. in kokend water in plaats van er spiegeleitjes van te bakken. Snij soldaatjes van de croques, zo kunnen ze in hun zachtgekookt eitje dopen.