Crostini met caponata
Crostini met caponata

Crostini met caponata

25 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 16.6 g
Eiwit 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine en het pepertje in stukjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Snij de basilicumblaadjes fijn.

  5. Snij het stokbrood in sneetjes en gril het.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de ui glazig. Voeg de stukjes peper, aubergine en paprika toe.

  8. Besprenkel met het citroensap en bestrooi met de bruine suiker. Laat 10 min. sudderen.

  9. Voeg de kappertjes en de rozijnen toe en kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog enkele min. warm worden.

  10. 4.Verdeel de warme bereiding over de broodjes en garneer met het fijngesneden basilicum.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine en het pepertje in stukjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Snij de basilicumblaadjes fijn.

  5. Snij het stokbrood in sneetjes en gril het.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de ui glazig. Voeg de stukjes peper, aubergine en paprika toe.

  8. Besprenkel met het citroensap en bestrooi met de bruine suiker. Laat 10 min. sudderen.

  9. Voeg de kappertjes en de rozijnen toe en kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog enkele min. warm worden.

  10. 4.Verdeel de warme bereiding over de broodjes en garneer met het fijngesneden basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 16.6 g
Eiwit 2.3 g

Bekijk het recept digitaal