Crumble met appel en blauwe bessen
Crumble met appel en blauwe bessen

Crumble met appel en blauwe bessen

55 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 39.3 g
Verzadigd vet 17.2 g
Koolhydraat 96.5 g
Suiker 63.4 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 11.1 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de appelen en snij in blokjes. Overgiet met het citroensap.

  2. Hak de walnootpitten grof.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Meng de bloem, de havermout, het amandelmeel, de walnootpitten, de rietsuiker en een snuifje zout in een grote mengkom.

  5. Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Kneed met de vingers tot een kruimelig deeg.

  6. Bekleed 4 kleine taartvormpjes met een stukjebakpapier.

  7. Verdeel er de helft van de crumble over en druk goed aan tot mooie taartbodempjes.

  8. Meng de appelblokjes met de blauwe bessen en de suiker. Verdeel over de vormpjes, en verdeel er de rest van de crumble over. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat wat afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de appelen en snij in blokjes. Overgiet met het citroensap.

  2. Hak de walnootpitten grof.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Meng de bloem, de havermout, het amandelmeel, de walnootpitten, de rietsuiker en een snuifje zout in een grote mengkom.

  5. Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Kneed met de vingers tot een kruimelig deeg.

  6. Bekleed 4 kleine taartvormpjes met een stukjebakpapier.

  7. Verdeel er de helft van de crumble over en druk goed aan tot mooie taartbodempjes.

  8. Meng de appelblokjes met de blauwe bessen en de suiker. Verdeel over de vormpjes, en verdeel er de rest van de crumble over. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat wat afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 39.3 g
Verzadigd vet 17.2 g
Koolhydraat 96.5 g
Suiker 63.4 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 11.1 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal