Crumble met tropische tongfilet en venkelpuree
Crumble met tropische tongfilet en venkelpuree

Crumble met tropische tongfilet en venkelpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 44.8 g
Eiwit 32.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de tongfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder het harde gedeelte. Snij de venkel in fijne reepjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie, munt en tijm. Hak fijn.

  7. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de venkelreepjes ± 15 min. op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de panko samen met het geperste knoflook en de fijngehakte kruiden 1 mn.

  13. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de tongfilets naast elkaar in. Kruid goed met zwarte peper en zout. Zet 5 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Pureer de aardappelen samen met de gestoofde venkel, 1 eetl. boter en de room. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  15. Verdeel de venkelpuree over de vis en bestrooi met de panko-kruidenmengeling. Zet ± 15 min. in de hete oven. Laat op het einde nog even kleuren onder de grill.

  16. Leg intussen de tapastomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en zet de laatste 10 min. in de oven bij de vis.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de tongfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder het harde gedeelte. Snij de venkel in fijne reepjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie, munt en tijm. Hak fijn.

  7. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de venkelreepjes ± 15 min. op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de panko samen met het geperste knoflook en de fijngehakte kruiden 1 mn.

  13. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de tongfilets naast elkaar in. Kruid goed met zwarte peper en zout. Zet 5 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Pureer de aardappelen samen met de gestoofde venkel, 1 eetl. boter en de room. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  15. Verdeel de venkelpuree over de vis en bestrooi met de panko-kruidenmengeling. Zet ± 15 min. in de hete oven. Laat op het einde nog even kleuren onder de grill.

  16. Leg intussen de tapastomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en zet de laatste 10 min. in de oven bij de vis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 44.8 g
Eiwit 32.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac Sec

Bekijk het recept digitaal