- Bewaar
- Bewaar
Crumble van sint-jakobsnoten en artisjok
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. | Grande Réserve | Cave de Viré Wijn Sicilia I.G.T. | Fiano-Chardonnay | Inycon | Sicilia | Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep goed droog.
-
Meng alle ingrediënten voor de crumble met de vingers onder elkaar tot een los kruimeldeeg. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Snij het wit en een beetje groen van de prei in ringen van 1/2 cm. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en stoof de preiringen 3 min. op een matig vuur. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Verdeel de prei over lege sint-jakobsschelpen of ovenschaaltjes.
-
Doe de room samen met het halve bouillonblokje in een steelpan. Laat inkoken tot een licht gebonden saus.
-
Snij ondertussen de uitgelekte artisjokbodems in blokjes van 1/2 cm. Voeg ze toe aan de room en laat nog even doorkoken. Kruid met peper en eventueel wat zout (het bouillonblokje is al gezouten). Giet de mengeling over de prei.
-
Op het moment zelf (10 min. + 20 min. in de oven)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Schik de ontdooide sint-jakobsnoten op de groentemengeling en verdeel er het kruimeldeeg over.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuten de grill aan, zodat de crumble mooi goudbruin kleurt.
-
Afwerking:
-
Garneer met een takje platte peterselie en geef er stokbrood of ciabatta bij.
Sint-jakobsnoten: ideale hapjes Sint-jakobsnoten zijn ideaal om te verwerken als aperitiefhapje. Verras uw gasten eens met volgende combinaties. Laat de sint-jakobsnoten eerst ontdooien en dep ze droog: - Snij ze middendoor en bak 1 à 2 min. in wat boter. Kruid met peper en zout. Maak bedjes van erwten- of pompoenpuree (bv. op een aperitiefl epel of -schaaltje) en leg er de sint-jakobsnoten op. Garneer met enkele grijze garnalen. - Maak een inkeping in de sint-jakobsnoten en vul met een beetje kruidenkaas of tomenade. Wikkel ze in een fijn sneetje gerookt spek en bak ± 2 min. licht aan elke kant. Steek vast met een cocktailprikker. - Kruid wat paneermeel met dille, peper en zout. Wentel de sint-jakobsnoten eerst in wat bloem, daarna in een losgeklopt ei en ten slotte in het gekruide paneermeel. Bak ± 2 min. aan elke kant goudbruin in wat boter. Presenteer met een cocktailprikker.
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. | Grande Réserve | Cave de Viré Wijn Sicilia I.G.T. | Fiano-Chardonnay | Inycon | Sicilia | Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep goed droog.
-
Meng alle ingrediënten voor de crumble met de vingers onder elkaar tot een los kruimeldeeg. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Snij het wit en een beetje groen van de prei in ringen van 1/2 cm. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en stoof de preiringen 3 min. op een matig vuur. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Verdeel de prei over lege sint-jakobsschelpen of ovenschaaltjes.
-
Doe de room samen met het halve bouillonblokje in een steelpan. Laat inkoken tot een licht gebonden saus.
-
Snij ondertussen de uitgelekte artisjokbodems in blokjes van 1/2 cm. Voeg ze toe aan de room en laat nog even doorkoken. Kruid met peper en eventueel wat zout (het bouillonblokje is al gezouten). Giet de mengeling over de prei.
-
Op het moment zelf (10 min. + 20 min. in de oven)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Schik de ontdooide sint-jakobsnoten op de groentemengeling en verdeel er het kruimeldeeg over.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuten de grill aan, zodat de crumble mooi goudbruin kleurt.
-
Afwerking:
-
Garneer met een takje platte peterselie en geef er stokbrood of ciabatta bij.
Sint-jakobsnoten: ideale hapjes Sint-jakobsnoten zijn ideaal om te verwerken als aperitiefhapje. Verras uw gasten eens met volgende combinaties. Laat de sint-jakobsnoten eerst ontdooien en dep ze droog: - Snij ze middendoor en bak 1 à 2 min. in wat boter. Kruid met peper en zout. Maak bedjes van erwten- of pompoenpuree (bv. op een aperitiefl epel of -schaaltje) en leg er de sint-jakobsnoten op. Garneer met enkele grijze garnalen. - Maak een inkeping in de sint-jakobsnoten en vul met een beetje kruidenkaas of tomenade. Wikkel ze in een fijn sneetje gerookt spek en bak ± 2 min. licht aan elke kant. Steek vast met een cocktailprikker. - Kruid wat paneermeel met dille, peper en zout. Wentel de sint-jakobsnoten eerst in wat bloem, daarna in een losgeklopt ei en ten slotte in het gekruide paneermeel. Bak ± 2 min. aan elke kant goudbruin in wat boter. Presenteer met een cocktailprikker.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. | Grande Réserve | Cave de Viré Wijn Sicilia I.G.T. | Fiano-Chardonnay | Inycon | Sicilia | Italië