- Bewaar
- Bewaar
Crunchy aardbeiendessert
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil (niet het wit) van de halve limoen en pers de halve limoen.
-
Snij 300 g aardbeien in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem, de boter, de rietsuiker, het kokospoeder en 3/4 van de limoenzeste onder elkaar. Kruid met cayennepeper en zwarte peper. Kneed met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Verdeel in kleine cirkels op een bakplaat met bakpapier. U hebt er 16 nodig. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Maak intussen een mascarponecrème. Mix 5 aardbeien fijn. Roer er de bloemsuiker en de mascarpone onder. Doe de crème in een spuitzak.
-
Laat intussen de halve aardbeien samen met het limoensap 3 à 5 min. afgedekt sudderen in een steelpan. Kruid met zwarte peper.
-
U kan de aardbeien met het limoensap en de zwarte peper ook 1 min. op 750 W in de microgolfoven zetten.
-
Maak een meringue: klop 3 eiwitten stijf met de kloppers van een mixer. Klop er de helft van de fijne suiker onder. Voeg dan de rest van de fijne suiker toe. Blijf kloppen tot u een glanzende massa krijgt. Doe in een spuitzak.
-
Afwerking:
-
Spuit op elk bord een beetje mascarponecrème. Bedek met een crumblekoekje en druk licht aan. Leg hierop enkele halve aardbeien en spuit er wat mascarponecrème tussen. Bestrooi met wat wittechocoladecallets en bedek weer met een crumblekoekje. Spuit er een toefje meringue op en brand het heel kort goudbruin met een gasbrander. Steek er nog een blaadje munt in. Werk het bordje af met nog enkele toefjes mascarponecrème en een verse aardbei. Bestrooi met de rest van de limoenzeste en geef nog een draai van de pepermolen.
Geen gasbrander in huis? Verdeel toefjes meringue over een bakplaat met bakpapier en zet kort onder de ovengrill, tot de meringue mooi goudbruin kleurt. Blijf erbij, want dit gaat heel snel.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil (niet het wit) van de halve limoen en pers de halve limoen.
-
Snij 300 g aardbeien in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem, de boter, de rietsuiker, het kokospoeder en 3/4 van de limoenzeste onder elkaar. Kruid met cayennepeper en zwarte peper. Kneed met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Verdeel in kleine cirkels op een bakplaat met bakpapier. U hebt er 16 nodig. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Maak intussen een mascarponecrème. Mix 5 aardbeien fijn. Roer er de bloemsuiker en de mascarpone onder. Doe de crème in een spuitzak.
-
Laat intussen de halve aardbeien samen met het limoensap 3 à 5 min. afgedekt sudderen in een steelpan. Kruid met zwarte peper.
-
U kan de aardbeien met het limoensap en de zwarte peper ook 1 min. op 750 W in de microgolfoven zetten.
-
Maak een meringue: klop 3 eiwitten stijf met de kloppers van een mixer. Klop er de helft van de fijne suiker onder. Voeg dan de rest van de fijne suiker toe. Blijf kloppen tot u een glanzende massa krijgt. Doe in een spuitzak.
-
Afwerking:
-
Spuit op elk bord een beetje mascarponecrème. Bedek met een crumblekoekje en druk licht aan. Leg hierop enkele halve aardbeien en spuit er wat mascarponecrème tussen. Bestrooi met wat wittechocoladecallets en bedek weer met een crumblekoekje. Spuit er een toefje meringue op en brand het heel kort goudbruin met een gasbrander. Steek er nog een blaadje munt in. Werk het bordje af met nog enkele toefjes mascarponecrème en een verse aardbei. Bestrooi met de rest van de limoenzeste en geef nog een draai van de pepermolen.
Geen gasbrander in huis? Verdeel toefjes meringue over een bakplaat met bakpapier en zet kort onder de ovengrill, tot de meringue mooi goudbruin kleurt. Blijf erbij, want dit gaat heel snel.