Crunchy cheesecake uit New York
Crunchy cheesecake uit New York

Crunchy cheesecake uit New York

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 605 kcal
Vet 43.3 g
Koolhydraat 41.8 g
Eiwit 11.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt de boter in een steelpan.

  3. Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Rasp de schil van de sinaasappel.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  7. Meng de gesmolten boter met de verkruimelde koekjes en verdeel over de bodem van een springvorm (Ø 23 cm). Druk goed aan en zet 20 min. in de koelkast.

  8. Maak ondertussen de vulling: meng de verse kaas met de suiker tot een romige massa. Voeg daarna de zure room en de sinaasappelzeste toe en meng goed. Roer er de bloem onder en voeg ten slotte een voor een de eieren toe.

  9. Verdeel de vulling over de springvorm. Giet er de ahornsiroop in cirkeltjes over.

  10. Zet de taart 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen in de oven en laat de ovendeur op een kier staan. Zo zal de taart niet te veel barsten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt de boter in een steelpan.

  3. Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Rasp de schil van de sinaasappel.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  7. Meng de gesmolten boter met de verkruimelde koekjes en verdeel over de bodem van een springvorm (Ø 23 cm). Druk goed aan en zet 20 min. in de koelkast.

  8. Maak ondertussen de vulling: meng de verse kaas met de suiker tot een romige massa. Voeg daarna de zure room en de sinaasappelzeste toe en meng goed. Roer er de bloem onder en voeg ten slotte een voor een de eieren toe.

  9. Verdeel de vulling over de springvorm. Giet er de ahornsiroop in cirkeltjes over.

  10. Zet de taart 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen in de oven en laat de ovendeur op een kier staan. Zo zal de taart niet te veel barsten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 605 kcal
Vet 43.3 g
Koolhydraat 41.8 g
Eiwit 11.1 g

Bekijk het recept digitaal