- Bewaar

- Bewaar
Crunchy granola uit Amerika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de havermout en de quinoa in een grote kom.
-
Voeg de hazelnoten, de amandelnoten en de zonnebloempitten toe. Meng alles goed met een houten lepel.
-
Doe de zonnebloemolie, het appelsap en de vloeibare honing in een steelpannetje. Doe er het snuifje kaneel, het snuifje gember en het snuifje zout bij. Laat je hulpkok het sausje verwarmen op een zacht vuur.
-
Giet het warme sausje bij je granolamix en roer goed, zodat alles onder een mooi zoet laagje zit.
-
Krijg je er al zin in? Nog eventjes geduld, want de granola moet eerst de oven in. Die mag al voorverwarmd worden op 150 °C.
-
Doe de granola op een bakplaat met bakpapier en spreid hem helemaal uit. Je hulpkok mag de granola nu 30 à 40 min. in de oven zetten en de mengeling regelmatig omroeren. Daarna mag de granola uit de oven en volledig afkoelen. Zo wordt hij lekker `crunchy'.
-
Afwerking:
-
Meng de zachte veenbessen onder de afgekoelde granola.
Maak een lekker chic ontbijt Als je deze zelfgemaakte granola in een grote voorraadpot doet en die goed afsluit, kan je er zeker nog 4 weken van eten. Hij is lekker zo, maar nog beter met yoghurt. Hieronder vind je alvast een leuk ideetje voor een chic ontbijt. 1 Doe 200 g aardbeien en 125 g frambozen in een grote mengkom en voeg 400 g Griekse natuuryoghurt toe. Doe er ook 1 eetlepel ahornsiroop bij. 2 Zet de staafmixer in de kom en mix alles fijn. 3 Verdeel de yoghurt over 4 glazen potjes, bestrooi met je zelfgemaakte granola en leg er wat frambozen op als versiering.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de havermout en de quinoa in een grote kom.
-
Voeg de hazelnoten, de amandelnoten en de zonnebloempitten toe. Meng alles goed met een houten lepel.
-
Doe de zonnebloemolie, het appelsap en de vloeibare honing in een steelpannetje. Doe er het snuifje kaneel, het snuifje gember en het snuifje zout bij. Laat je hulpkok het sausje verwarmen op een zacht vuur.
-
Giet het warme sausje bij je granolamix en roer goed, zodat alles onder een mooi zoet laagje zit.
-
Krijg je er al zin in? Nog eventjes geduld, want de granola moet eerst de oven in. Die mag al voorverwarmd worden op 150 °C.
-
Doe de granola op een bakplaat met bakpapier en spreid hem helemaal uit. Je hulpkok mag de granola nu 30 à 40 min. in de oven zetten en de mengeling regelmatig omroeren. Daarna mag de granola uit de oven en volledig afkoelen. Zo wordt hij lekker `crunchy'.
-
Afwerking:
-
Meng de zachte veenbessen onder de afgekoelde granola.
Maak een lekker chic ontbijt Als je deze zelfgemaakte granola in een grote voorraadpot doet en die goed afsluit, kan je er zeker nog 4 weken van eten. Hij is lekker zo, maar nog beter met yoghurt. Hieronder vind je alvast een leuk ideetje voor een chic ontbijt. 1 Doe 200 g aardbeien en 125 g frambozen in een grote mengkom en voeg 400 g Griekse natuuryoghurt toe. Doe er ook 1 eetlepel ahornsiroop bij. 2 Zet de staafmixer in de kom en mix alles fijn. 3 Verdeel de yoghurt over 4 glazen potjes, bestrooi met je zelfgemaakte granola en leg er wat frambozen op als versiering.