Crunchy wrap met groenteburgers
Crunchy wrap met groenteburgers

Crunchy wrap met groenteburgers

35 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2774 kj
Energie 663 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 65.8 g
Suiker 9.8 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 31.7 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de ijsbergsla in reepjes. Ontpit de tomaat en snij in blokjes. Snipper de rode ui fijn.

  2. Pers het knoflook en meng met de mayonaise, de yoghurt, de harissa, het gerookte paprikapoeder en een snuifje zout.

  3. Snij 4 cirkels (ca. Ø 10 cm) uit 2 wraps. Leg opzij.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de groenteburgers gaar. Haal uit de pan en leg ze in het midden van de 4 overige wraps. Verdeel er een lepel saus, fijngesneden ijsbergsla, een lepel tomatenblokjes, rode ui en 2 eetlepels geraspte kaas over. Leg er een uitgesneden wrapcirkel op. Vouw de randen om de vulling en leg met de gevouwen kant naar beneden in de pan.

  5. Bak de wraps aan beide kanten op een zacht vuur kort goudbruin. Hou eventueel warm in de oven op 120 °C terwijl je de andere wraps bakt.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Elise Van de Poele (@elise_eet_alles).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de ijsbergsla in reepjes. Ontpit de tomaat en snij in blokjes. Snipper de rode ui fijn.

  2. Pers het knoflook en meng met de mayonaise, de yoghurt, de harissa, het gerookte paprikapoeder en een snuifje zout.

  3. Snij 4 cirkels (ca. Ø 10 cm) uit 2 wraps. Leg opzij.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de groenteburgers gaar. Haal uit de pan en leg ze in het midden van de 4 overige wraps. Verdeel er een lepel saus, fijngesneden ijsbergsla, een lepel tomatenblokjes, rode ui en 2 eetlepels geraspte kaas over. Leg er een uitgesneden wrapcirkel op. Vouw de randen om de vulling en leg met de gevouwen kant naar beneden in de pan.

  5. Bak de wraps aan beide kanten op een zacht vuur kort goudbruin. Hou eventueel warm in de oven op 120 °C terwijl je de andere wraps bakt.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Elise Van de Poele (@elise_eet_alles).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2774 kj
Energie 663 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 65.8 g
Suiker 9.8 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 31.7 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g

Bekijk het recept digitaal