Cupcakefestival
Cupcakefestival

Cupcakefestival

50 min.
Tussendoortje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 243 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 25 g
Eiwit 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat diepvriesfruit oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij het fruit in heel kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  7. Meng ondertussen de zachte boter met de suiker tot een witte mengeling. Doe er één voor één de eieren bij.

  8. Klop er de bloem en het amandelpoeder onder. Roer er enkele stukjes fruit of chocoladecallets door, maar niet te veel zodat het deeg één geheel blijft.

  9. Zet papieren bakvormpjes op een bakplaat, ver genoeg uit elkaar. Vul de vormpjes voor 2/3 met deeg.

  10. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Laat afkoelen.

  11. Om wit glazuur te maken, mengt u de bloemsuiker met het water of citroensap.

  12. Om gekleurd glazuur te maken, mengt u de bloemsuiker met de coulis of siroop.

  13. Om chocoladeglazuur te maken, smelt u de chocolade in de microgolfoven (op halve kracht). Leng aan met de melk tot u een dikke crème krijgt.

  14. Afwerking:
  15. Besmeer de bovenkant van de cakejes met glazuur en versier meteen met hartjes, chocoladeconfetti, lettertjes, cijfers, spikkels ...

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat diepvriesfruit oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij het fruit in heel kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  7. Meng ondertussen de zachte boter met de suiker tot een witte mengeling. Doe er één voor één de eieren bij.

  8. Klop er de bloem en het amandelpoeder onder. Roer er enkele stukjes fruit of chocoladecallets door, maar niet te veel zodat het deeg één geheel blijft.

  9. Zet papieren bakvormpjes op een bakplaat, ver genoeg uit elkaar. Vul de vormpjes voor 2/3 met deeg.

  10. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Laat afkoelen.

  11. Om wit glazuur te maken, mengt u de bloemsuiker met het water of citroensap.

  12. Om gekleurd glazuur te maken, mengt u de bloemsuiker met de coulis of siroop.

  13. Om chocoladeglazuur te maken, smelt u de chocolade in de microgolfoven (op halve kracht). Leng aan met de melk tot u een dikke crème krijgt.

  14. Afwerking:
  15. Besmeer de bovenkant van de cakejes met glazuur en versier meteen met hartjes, chocoladeconfetti, lettertjes, cijfers, spikkels ...

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 243 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 25 g
Eiwit 4.1 g

Bekijk het recept digitaal