- Bewaar

- Bewaar
Cupcakefestival
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat diepvriesfruit oppervlakkig ontdooien.
-
Snij het fruit in heel kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Meng ondertussen de zachte boter met de suiker tot een witte mengeling. Doe er één voor één de eieren bij.
-
Klop er de bloem en het amandelpoeder onder. Roer er enkele stukjes fruit of chocoladecallets door, maar niet te veel zodat het deeg één geheel blijft.
-
Zet papieren bakvormpjes op een bakplaat, ver genoeg uit elkaar. Vul de vormpjes voor 2/3 met deeg.
-
Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Laat afkoelen.
-
Om wit glazuur te maken, mengt u de bloemsuiker met het water of citroensap.
-
Om gekleurd glazuur te maken, mengt u de bloemsuiker met de coulis of siroop.
-
Om chocoladeglazuur te maken, smelt u de chocolade in de microgolfoven (op halve kracht). Leng aan met de melk tot u een dikke crème krijgt.
-
Afwerking:
-
Besmeer de bovenkant van de cakejes met glazuur en versier meteen met hartjes, chocoladeconfetti, lettertjes, cijfers, spikkels ...
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat diepvriesfruit oppervlakkig ontdooien.
-
Snij het fruit in heel kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Meng ondertussen de zachte boter met de suiker tot een witte mengeling. Doe er één voor één de eieren bij.
-
Klop er de bloem en het amandelpoeder onder. Roer er enkele stukjes fruit of chocoladecallets door, maar niet te veel zodat het deeg één geheel blijft.
-
Zet papieren bakvormpjes op een bakplaat, ver genoeg uit elkaar. Vul de vormpjes voor 2/3 met deeg.
-
Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Laat afkoelen.
-
Om wit glazuur te maken, mengt u de bloemsuiker met het water of citroensap.
-
Om gekleurd glazuur te maken, mengt u de bloemsuiker met de coulis of siroop.
-
Om chocoladeglazuur te maken, smelt u de chocolade in de microgolfoven (op halve kracht). Leng aan met de melk tot u een dikke crème krijgt.
-
Afwerking:
-
Besmeer de bovenkant van de cakejes met glazuur en versier meteen met hartjes, chocoladeconfetti, lettertjes, cijfers, spikkels ...