Curry van groenekool met basmatirijst
Curry van groenekool met basmatirijst

Curry van groenekool met basmatirijst

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 32.2 g
Verzadigd vet 17.3 g
Koolhydraat 76.7 g
Suiker 11.1 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 15.1 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in stukken van 2 cm. Verwijder de harde nerf van de koolbladeren en snij in fijne reepjes.

  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn samen met het knoflook. Schil de gember en hak fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een wok en bak de gember, het pepertje en het knoflook 1 min.

  4. Voeg de kool en de wortelen toe. Overgiet met de kokosmelk en 1,5 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min. stoven.

  5. Kook intussen de rijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng samen met de currypasta onder de groenten. Dek af en laat ± 3 min. indikken. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in stukken van 2 cm. Verwijder de harde nerf van de koolbladeren en snij in fijne reepjes.

  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn samen met het knoflook. Schil de gember en hak fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een wok en bak de gember, het pepertje en het knoflook 1 min.

  4. Voeg de kool en de wortelen toe. Overgiet met de kokosmelk en 1,5 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min. stoven.

  5. Kook intussen de rijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng samen met de currypasta onder de groenten. Dek af en laat ± 3 min. indikken. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 32.2 g
Verzadigd vet 17.3 g
Koolhydraat 76.7 g
Suiker 11.1 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 15.1 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Calmel & Joseph ‘Amstramgram’ Viognier I.G.P. Pays d’Oc Bier Jack’s Precious IPA Blond bier

Bekijk het recept digitaal