Dessertglaasje met wittechocolademousse en frambozen
Dessertglaasje met wittechocolademousse en frambozen

Dessertglaasje met wittechocolademousse en frambozen

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 575 kcal
Energie 2406 kj
Vet 50.2 g
Verzadigd vet 33 g
Koolhydraat 23.6 g
Suiker 23.2 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 6.6 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Giet in een mengkom.

  3. Klop de room half op. Roer de mascarpone los. Meng beide onder de gesmolten chocolade.

  4. Hak de pure chocolade fijn. Hou 8 frambozen opzij voor de afwerking en scheur de rest in kleinere stukken.

  5. Verdeel 1/3 van de chocomousse over de glaasjes, gevolgd door de helft van de gescheurde frambozen en 1/3 van de gehakte chocolade. Herhaal de laagjes, gevolgd door de rest van de chocomousse. Verdeel er de volledige frambozen over en bestrooi met de rest van de pure chocolade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Giet in een mengkom.

  3. Klop de room half op. Roer de mascarpone los. Meng beide onder de gesmolten chocolade.

  4. Hak de pure chocolade fijn. Hou 8 frambozen opzij voor de afwerking en scheur de rest in kleinere stukken.

  5. Verdeel 1/3 van de chocomousse over de glaasjes, gevolgd door de helft van de gescheurde frambozen en 1/3 van de gehakte chocolade. Herhaal de laagjes, gevolgd door de rest van de chocomousse. Verdeel er de volledige frambozen over en bestrooi met de rest van de pure chocolade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 575 kcal
Energie 2406 kj
Vet 50.2 g
Verzadigd vet 33 g
Koolhydraat 23.6 g
Suiker 23.2 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 6.6 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal