- Bewaar

- Bewaar
Dikke erwtensoep met gerookte forel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de verse knolselder en snij in gelijke stukken.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de lente-uitjes, de (diepgevroren) stukken knolselder, de diepgevroren erwten en het knoflook 5 min.
-
Overgiet met 1 L water en voeg de bouillonblokjes toe. Dek af en laat 20 min. sudderen.
-
Bak ondertussen de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
-
Snij de forelfilets in stukjes.
-
Voeg op het einde van de gaartijd de room en de basilicumblaadjes toe aan de soep en mix glad. Kruid met peper en een beetje zout.
-
Snij de ciabatta in sneetjes en zet even onder de grill.
-
Afwerking:
-
Schik enkele stukjes gerookte forel op de soep en serveer met de geroosterde ciabattasneetjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de verse knolselder en snij in gelijke stukken.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de lente-uitjes, de (diepgevroren) stukken knolselder, de diepgevroren erwten en het knoflook 5 min.
-
Overgiet met 1 L water en voeg de bouillonblokjes toe. Dek af en laat 20 min. sudderen.
-
Bak ondertussen de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
-
Snij de forelfilets in stukjes.
-
Voeg op het einde van de gaartijd de room en de basilicumblaadjes toe aan de soep en mix glad. Kruid met peper en een beetje zout.
-
Snij de ciabatta in sneetjes en zet even onder de grill.
-
Afwerking:
-
Schik enkele stukjes gerookte forel op de soep en serveer met de geroosterde ciabattasneetjes.