Dikke erwtensoep met gerookte forel
Dikke erwtensoep met gerookte forel

Dikke erwtensoep met gerookte forel

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 53.4 g
Eiwit 28.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de verse knolselder en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de lente-uitjes, de (diepgevroren) stukken knolselder, de diepgevroren erwten en het knoflook 5 min.

  9. Overgiet met 1 L water en voeg de bouillonblokjes toe. Dek af en laat 20 min. sudderen.

  10. Bak ondertussen de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  11. Snij de forelfilets in stukjes.

  12. Voeg op het einde van de gaartijd de room en de basilicumblaadjes toe aan de soep en mix glad. Kruid met peper en een beetje zout.

  13. Snij de ciabatta in sneetjes en zet even onder de grill.

  14. Afwerking:
  15. Schik enkele stukjes gerookte forel op de soep en serveer met de geroosterde ciabattasneetjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de verse knolselder en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de lente-uitjes, de (diepgevroren) stukken knolselder, de diepgevroren erwten en het knoflook 5 min.

  9. Overgiet met 1 L water en voeg de bouillonblokjes toe. Dek af en laat 20 min. sudderen.

  10. Bak ondertussen de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  11. Snij de forelfilets in stukjes.

  12. Voeg op het einde van de gaartijd de room en de basilicumblaadjes toe aan de soep en mix glad. Kruid met peper en een beetje zout.

  13. Snij de ciabatta in sneetjes en zet even onder de grill.

  14. Afwerking:
  15. Schik enkele stukjes gerookte forel op de soep en serveer met de geroosterde ciabattasneetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 53.4 g
Eiwit 28.1 g

Bekijk het recept digitaal