- Bewaar

- Bewaar
Driekoningengebak
Onze drankensuggesties
andere Graindor Dessert Zachte koffie met een volle smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Klop met de mixer de boter samen met het amandelpoeder en de suiker zacht en romig. Klop er een voor een de eieren onder.
-
Schep er 6 eetl. zelfrijzende bloem onder met een houten lepel. Verdeel het deeg in 2.
-
Smelt de chocolade (2 min. in de microgolfoven op halve kracht of au bain-marie: in een pannetje dat u in een grotere pan met water verwarmt). Roer de gesmolten chocolade onder 1 helft van het deeg.
-
Boter een ronde taartvorm (Ø ± 26 cm) ruim in met boter en bestrooi met 1 eetl. zelfrijzende bloem. U kan de bakvorm ook gewoon met bakpapier bekleden.
-
Schep het cakebeslag zonder chocolade lukraak met grote scheppen in de taartvorm. Schep er het chocoladebeslag bij. Schep door elkaar, van onder naar boven, zonder de 2 kleuren echt te mengen.
-
Duw de amandelnoot in het beslag en strijk glad.
-
Schuif het driekoningengebak gedurende 35 à 45 min. in een op 170 °C voorverwarmde oven. Het gebak is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
Kooktip Een mooi `gemarmerd' effect kan u ook met de deegspuit creëren: spuit met een (niet getand) spuitmondje een spiraal amandeldeeg. Vul op met chocoladebeslag. Driekoningengebak Wie het stuk taart krijgt waarin de noot verstopt zit, mag zich die dag koning of koningin noemen. Dit ritueel stamt zeker al uit de tijd van de Romeinen: de taart met de noot werd toen geserveerd tijdens de feesten ter ere van Saturnus. De link met het driekoningenfeest dateert van de Middeleeuwen, maar de traditie van de `uitverkoren koning' bleef bestaan. In Frankrijk werd de boon of noot al geruime tijd vervangen door een porseleinen poppetje of beestje, bij ons is het bij een amandelnoot gebleven.
Onze drankensuggesties
andere Graindor Dessert Zachte koffie met een volle smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Klop met de mixer de boter samen met het amandelpoeder en de suiker zacht en romig. Klop er een voor een de eieren onder.
-
Schep er 6 eetl. zelfrijzende bloem onder met een houten lepel. Verdeel het deeg in 2.
-
Smelt de chocolade (2 min. in de microgolfoven op halve kracht of au bain-marie: in een pannetje dat u in een grotere pan met water verwarmt). Roer de gesmolten chocolade onder 1 helft van het deeg.
-
Boter een ronde taartvorm (Ø ± 26 cm) ruim in met boter en bestrooi met 1 eetl. zelfrijzende bloem. U kan de bakvorm ook gewoon met bakpapier bekleden.
-
Schep het cakebeslag zonder chocolade lukraak met grote scheppen in de taartvorm. Schep er het chocoladebeslag bij. Schep door elkaar, van onder naar boven, zonder de 2 kleuren echt te mengen.
-
Duw de amandelnoot in het beslag en strijk glad.
-
Schuif het driekoningengebak gedurende 35 à 45 min. in een op 170 °C voorverwarmde oven. Het gebak is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
Kooktip Een mooi `gemarmerd' effect kan u ook met de deegspuit creëren: spuit met een (niet getand) spuitmondje een spiraal amandeldeeg. Vul op met chocoladebeslag. Driekoningengebak Wie het stuk taart krijgt waarin de noot verstopt zit, mag zich die dag koning of koningin noemen. Dit ritueel stamt zeker al uit de tijd van de Romeinen: de taart met de noot werd toen geserveerd tijdens de feesten ter ere van Saturnus. De link met het driekoningenfeest dateert van de Middeleeuwen, maar de traditie van de `uitverkoren koning' bleef bestaan. In Frankrijk werd de boon of noot al geruime tijd vervangen door een porseleinen poppetje of beestje, bij ons is het bij een amandelnoot gebleven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
andere Graindor Dessert Zachte koffie met een volle smaak.