Druiventaart met sinaasappelmarmelade
Druiventaart met sinaasappelmarmelade

Druiventaart met sinaasappelmarmelade

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 37.7 g
Eiwit 7.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Mix de zachte boter samen met de suiker tot een glad mengsel.

  4. Roer er een voor een de eieren goed onder. Voeg daarna het amandelpoeder toe en meng goed.

  5. Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er enkele keren in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg met de marmelade.

  6. Giet er het amandeldeeg over. Snij de druiven middendoor en verwijder de pitjes. Verdeel de druiven met de bolle kant naar boven over het deeg en duw ze er lichtjes in. Duw de randen van het bladerdeeg naar binnen.

  7. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Dek de taart de laatste 10 min. af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

  8. Haal de taart uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Mix de zachte boter samen met de suiker tot een glad mengsel.

  4. Roer er een voor een de eieren goed onder. Voeg daarna het amandelpoeder toe en meng goed.

  5. Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er enkele keren in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg met de marmelade.

  6. Giet er het amandeldeeg over. Snij de druiven middendoor en verwijder de pitjes. Verdeel de druiven met de bolle kant naar boven over het deeg en duw ze er lichtjes in. Duw de randen van het bladerdeeg naar binnen.

  7. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Dek de taart de laatste 10 min. af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

  8. Haal de taart uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 37.7 g
Eiwit 7.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maes Radler Citroen Pilsbier Wijn Château de Valmer A.O.P. Vouvray

Bekijk het recept digitaal