Duitse hotdog met veggie braadworst, zuurkool en gekaramelliseerde ui
Duitse hotdog met veggie braadworst, zuurkool en gekaramelliseerde ui

Duitse hotdog met veggie braadworst, zuurkool en gekaramelliseerde ui

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Energie 2268 kj
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 52.1 g
Suiker 14.1 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 25.3 g
Zout 4.2 g
natrium 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de uien in ringen. Maak de slablaadjes los.

  2. Smelt de boter in een pan. Bak de uien 6 à 8 min. goudbruin op een zacht vuur. Roer regelmatig. Kruid met de tijm, peper en zout. Voeg de suiker toe en laat 5 min. karamelliseren.

  3. Verwarm intussen de zuurkool in een kookpot. Voeg eventueel wat water toe.

  4. Verhit een grillpan, zonder vetstof. Snij de sandwiches open en bak kort in de grillpan, tot ze grillstrepen vertonen. Haal uit de pan. Bak de vegetarische braadworsten in dezelfde pan 2 à 3 min. aan elke kant, tot ze ook grillstrepen vertonen.

  5. Beleg de sandwiches met de sla, de braadworsten, de zuurkool en de gekaramelliseerde uien. Werk af met de mosterd en de geroosterde uitjes.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Caroline Dhont (@avocadovandeduivel).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de uien in ringen. Maak de slablaadjes los.

  2. Smelt de boter in een pan. Bak de uien 6 à 8 min. goudbruin op een zacht vuur. Roer regelmatig. Kruid met de tijm, peper en zout. Voeg de suiker toe en laat 5 min. karamelliseren.

  3. Verwarm intussen de zuurkool in een kookpot. Voeg eventueel wat water toe.

  4. Verhit een grillpan, zonder vetstof. Snij de sandwiches open en bak kort in de grillpan, tot ze grillstrepen vertonen. Haal uit de pan. Bak de vegetarische braadworsten in dezelfde pan 2 à 3 min. aan elke kant, tot ze ook grillstrepen vertonen.

  5. Beleg de sandwiches met de sla, de braadworsten, de zuurkool en de gekaramelliseerde uien. Werk af met de mosterd en de geroosterde uitjes.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Caroline Dhont (@avocadovandeduivel).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Energie 2268 kj
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 52.1 g
Suiker 14.1 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 25.3 g
Zout 4.2 g
natrium 1.7 g

Bekijk het recept digitaal