Duivelse zeevruchten
Duivelse zeevruchten

Duivelse zeevruchten

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 30.7 g
Eiwit 40.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper dille, basilicum en peterselie fijn.

  4. Pers het teentje look.

  5. Pel en ontpit de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water). Snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Doe de diepgevroren zeevruchten, de visbouillon, de dille en het basilicum samen in een kookpan. Laat net onder het kookpunt in 2 à 3 min. gaar worden.

  8. Haal de zeevruchten uit de kookpan en bewaar het kookvocht. Besprenkel de zeevruchten met citroensap en worcestersaus.

  9. Doe de ui, de stukken tomaat en de look in de kookpan en overgiet met het kookvocht. Laat 15 min. garen op een matig vuur.

  10. Voeg de tomatenpuree toe en kruid met cayennepeper, Provençaalse kruidenmix, peper en zout naar smaak.

  11. Mix het geheel tot een gladde saus en laat zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.

  12. Bak de zeevruchten in 2 min. krokant in de olijfolie.

  13. Afwerking:
  14. Schik de zeevruchten in een bord en lepel er de saus over. Bestrooi rijkelijk met peterselie en dien op met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper dille, basilicum en peterselie fijn.

  4. Pers het teentje look.

  5. Pel en ontpit de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water). Snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Doe de diepgevroren zeevruchten, de visbouillon, de dille en het basilicum samen in een kookpan. Laat net onder het kookpunt in 2 à 3 min. gaar worden.

  8. Haal de zeevruchten uit de kookpan en bewaar het kookvocht. Besprenkel de zeevruchten met citroensap en worcestersaus.

  9. Doe de ui, de stukken tomaat en de look in de kookpan en overgiet met het kookvocht. Laat 15 min. garen op een matig vuur.

  10. Voeg de tomatenpuree toe en kruid met cayennepeper, Provençaalse kruidenmix, peper en zout naar smaak.

  11. Mix het geheel tot een gladde saus en laat zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.

  12. Bak de zeevruchten in 2 min. krokant in de olijfolie.

  13. Afwerking:
  14. Schik de zeevruchten in een bord en lepel er de saus over. Bestrooi rijkelijk met peterselie en dien op met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 30.7 g
Eiwit 40.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc

Bekijk het recept digitaal