Duizendpoottaart met soesjes
Duizendpoottaart met soesjes

Duizendpoottaart met soesjes

1 u. 30 min.
Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 37.4 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.

  3. Klop het ei los met een vork.

  4. Gebruik 1 plak bladerdeeg om het hoofd, de voelsprieten, de poten en de staart van de duizendpoot te maken. Snij er een cirkel (Ø ± 10 cm) uit voor het hoofd met 2 voelsprieten eraan. Snij een 6-tal pootjes uit in L-vorm. Snij ook een staart uit.

  5. Leg alle onderdeeltjes en de 4 resterende plakken bladerdeeg op bakpapier op een ovenplaat. Bestrijk alles met het losgeklopte ei. Prik een paar keer met een vork in de 4 plakken bladerdeeg.

  6. Zet de bakplaat 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  7. Smelt ondertussen de chocolade-callets au bain-marie (plaats daarvoor een kom in een kookpot met heet water). Doop er de diepgevroren profiteroles één voor één in en versier ze met wat chocolade-dragees voor de chocolade opnieuw opstijft.

  8. Snij de bananen in de lengte in 4 en dan in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap en roer onder de pudding.

  9. Bereiding:
  10. Klop de room stijf samen met de bloemsuiker.

  11. Neem een schaal en schik er 2 plakken bladerdeeg achter elkaar op. Verdeel er het puddingmengsel over. Leg er een tweede laag bladerdeeg bovenop en bedek met een laag room.

  12. Verdeel de profiteroles over de room (per 2 over de hele lengte).

  13. Met de resterende gesmolten chocolade maakt u op het hoofd een mond en een neusje. Voor de oogjes gebruikt u chocoladedragees. Plak ze vast met de chocolade.

  14. Plak het hoofdje aan de plakken bladerdeeg met wat room en steek de pootjes en de staart in de pudding tussen de 2 vellen bladerdeeg.

  15. Afwerking:
  16. Zet in de koelkast tot u de taart serveert.

Tip

Zelfgemaakte banketbakkersroom U kan de vanillepudding vervangen door deze room. Ingrediënten - 5 dl melk - 5 eidooiers - 100 g suiker - 50 g maïszetmeel - 1 vanillestokje (Topaz) Bereiding (15 min.) 1. Snij het vanillestokje in de lengte middendoor en breng samen met de melk aan de kook in een kookpot. 2. Klop de eidooiers samen met de suiker los tot een gladde massa. Roer er op het einde het maïs-zetmeel onder. 3. Giet er de hete melk al roerend over en giet alles opnieuw in de kookpot. Zet opnieuw op het vuur en breng tot net onder het kookpunt terwijl u roert. 4. Laat volledig afkoelen. Voedingswaarde per 100 g: Energie 153 kcal - Eiwitten 4,5 g - Vetten 5,1 g - Koolhydraten 22,5 g

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.

  3. Klop het ei los met een vork.

  4. Gebruik 1 plak bladerdeeg om het hoofd, de voelsprieten, de poten en de staart van de duizendpoot te maken. Snij er een cirkel (Ø ± 10 cm) uit voor het hoofd met 2 voelsprieten eraan. Snij een 6-tal pootjes uit in L-vorm. Snij ook een staart uit.

  5. Leg alle onderdeeltjes en de 4 resterende plakken bladerdeeg op bakpapier op een ovenplaat. Bestrijk alles met het losgeklopte ei. Prik een paar keer met een vork in de 4 plakken bladerdeeg.

  6. Zet de bakplaat 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  7. Smelt ondertussen de chocolade-callets au bain-marie (plaats daarvoor een kom in een kookpot met heet water). Doop er de diepgevroren profiteroles één voor één in en versier ze met wat chocolade-dragees voor de chocolade opnieuw opstijft.

  8. Snij de bananen in de lengte in 4 en dan in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap en roer onder de pudding.

  9. Bereiding:
  10. Klop de room stijf samen met de bloemsuiker.

  11. Neem een schaal en schik er 2 plakken bladerdeeg achter elkaar op. Verdeel er het puddingmengsel over. Leg er een tweede laag bladerdeeg bovenop en bedek met een laag room.

  12. Verdeel de profiteroles over de room (per 2 over de hele lengte).

  13. Met de resterende gesmolten chocolade maakt u op het hoofd een mond en een neusje. Voor de oogjes gebruikt u chocoladedragees. Plak ze vast met de chocolade.

  14. Plak het hoofdje aan de plakken bladerdeeg met wat room en steek de pootjes en de staart in de pudding tussen de 2 vellen bladerdeeg.

  15. Afwerking:
  16. Zet in de koelkast tot u de taart serveert.

Tip

Zelfgemaakte banketbakkersroom U kan de vanillepudding vervangen door deze room. Ingrediënten - 5 dl melk - 5 eidooiers - 100 g suiker - 50 g maïszetmeel - 1 vanillestokje (Topaz) Bereiding (15 min.) 1. Snij het vanillestokje in de lengte middendoor en breng samen met de melk aan de kook in een kookpot. 2. Klop de eidooiers samen met de suiker los tot een gladde massa. Roer er op het einde het maïs-zetmeel onder. 3. Giet er de hete melk al roerend over en giet alles opnieuw in de kookpot. Zet opnieuw op het vuur en breng tot net onder het kookpunt terwijl u roert. 4. Laat volledig afkoelen. Voedingswaarde per 100 g: Energie 153 kcal - Eiwitten 4,5 g - Vetten 5,1 g - Koolhydraten 22,5 g

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 37.4 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal