Dunne lende met gegrilde oesterzwammen en mosterd-honingmayonaise
Dunne lende met gegrilde oesterzwammen en mosterd-honingmayonaise

Dunne lende met gegrilde oesterzwammen en mosterd-honingmayonaise

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 634 kcal
Vet 49.5 g
Koolhydraat 12.3 g
Eiwit 37.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (15 min.)
  3. Meng de mosterd met de honing, de mayonaise, de zure room en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  6. Meng de slablaadjes met de rucola, de parmezaanschilfers en de pijnboompitten.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Besprenkel de oesterzwammen met de olijfolie en schik ze naast elkaar in een klemrooster. Gril 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue. Hou warm.

  9. Kruid de beide kanten van de dunne lendes met peper en zout. Bak ± 2 min. aan elke kant op de barbecue (saignant). Zet de grill iets hoger en laat naar smaak verder garen.

  10. Afwerking:
  11. Snij de dunne lendes in gelijke sneetjes en bestrooi lichtjes met grof zeezout. Dien op met de salade en de mosterd- honingmayonaise en leg er de gegrilde oesterzwammen op. Lekker met een aardappel in de schil.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (15 min.)
  3. Meng de mosterd met de honing, de mayonaise, de zure room en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  6. Meng de slablaadjes met de rucola, de parmezaanschilfers en de pijnboompitten.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Besprenkel de oesterzwammen met de olijfolie en schik ze naast elkaar in een klemrooster. Gril 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue. Hou warm.

  9. Kruid de beide kanten van de dunne lendes met peper en zout. Bak ± 2 min. aan elke kant op de barbecue (saignant). Zet de grill iets hoger en laat naar smaak verder garen.

  10. Afwerking:
  11. Snij de dunne lendes in gelijke sneetjes en bestrooi lichtjes met grof zeezout. Dien op met de salade en de mosterd- honingmayonaise en leg er de gegrilde oesterzwammen op. Lekker met een aardappel in de schil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 634 kcal
Vet 49.5 g
Koolhydraat 12.3 g
Eiwit 37.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Adobe Carmenère 2012/2013 Reserva Emiliana Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal