Dunne lende met krieltjessalade
Dunne lende met krieltjessalade

Dunne lende met krieltjessalade

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 39 g
Suiker 4.9 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 41.2 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Breek intussen de harde uiteindes van de prinsessenbonen. Kook ze 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Snij elke tomaat in 8 partjes. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Snipper het bieslook fijn. Meng met de mosterd, de wittewijnazijn en 5 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Doe de lauwe krieltjes, de prinsessenbonen, de lente-uitjes en de tomaten in een slakom. Besprenkel met de vinaigrette. Meng alles goed.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een grillpan en bak de dunne lende 2 à 3 min. aan elke kant (of langer naar smaak). Kruid met peper en zout. Snij het vlees in sneetjes. Serveer met de krieltjessalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Breek intussen de harde uiteindes van de prinsessenbonen. Kook ze 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Snij elke tomaat in 8 partjes. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Snipper het bieslook fijn. Meng met de mosterd, de wittewijnazijn en 5 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Doe de lauwe krieltjes, de prinsessenbonen, de lente-uitjes en de tomaten in een slakom. Besprenkel met de vinaigrette. Meng alles goed.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een grillpan en bak de dunne lende 2 à 3 min. aan elke kant (of langer naar smaak). Kruid met peper en zout. Snij het vlees in sneetjes. Serveer met de krieltjessalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 39 g
Suiker 4.9 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 41.2 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Charmes de Taureau A.O.P. Lussac-Saint-Emilion

Bekijk het recept digitaal