- Bewaar

- Bewaar
Dunne lende met krieltjessalade en boterboontjes
Onze drankensuggesties
Wijn Château Larose-Trintaudon Cru Bourgeois Supérieur A.O.P. Haut-Médoc Bier Ename Dubbel Donker abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min
-
Spoel de ongeschilde krieltjes goed onder koud water. Snij ze in de lengte in 2 en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de diepgevroren boterbonen en sojabonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Pluk de blaadjes waterkers en pers de limoen.
-
Verhit 1/3 van de olijfolie samen met de boter in de kookpot van de groenten en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het limoensap, de boterbonen en de sojabonen toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Kruid de dunne lende met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak het vlees 2 min. aan elke kant. Laat eventueel verder bakken naar smaak. Laat het vlees 4 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Snij het vlees in sneetjes en serveer met de lauwe krieltjessalade.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Larose-Trintaudon Cru Bourgeois Supérieur A.O.P. Haut-Médoc Bier Ename Dubbel Donker abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
25 min
-
Spoel de ongeschilde krieltjes goed onder koud water. Snij ze in de lengte in 2 en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de diepgevroren boterbonen en sojabonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Pluk de blaadjes waterkers en pers de limoen.
-
Verhit 1/3 van de olijfolie samen met de boter in de kookpot van de groenten en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het limoensap, de boterbonen en de sojabonen toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Kruid de dunne lende met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak het vlees 2 min. aan elke kant. Laat eventueel verder bakken naar smaak. Laat het vlees 4 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Snij het vlees in sneetjes en serveer met de lauwe krieltjessalade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Larose-Trintaudon Cru Bourgeois Supérieur A.O.P. Haut-Médoc Bier Ename Dubbel Donker abdijbier