Dunne lende met krieltjessalade en boterboontjes
Dunne lende met krieltjessalade en boterboontjes

Dunne lende met krieltjessalade en boterboontjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2197 kj
Energie 525 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 43.4 g
Suiker 10.9 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 46.7 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min
  2. Spoel de ongeschilde krieltjes goed onder koud water. Snij ze in de lengte in 2 en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Kook intussen de diepgevroren boterbonen en sojabonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn. Pluk de blaadjes waterkers en pers de limoen.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie samen met de boter in de kookpot van de groenten en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het limoensap, de boterbonen en de sojabonen toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.

  6. Kruid de dunne lende met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak het vlees 2 min. aan elke kant. Laat eventueel verder bakken naar smaak. Laat het vlees 4 min. rusten onder aluminiumfolie.

  7. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de lauwe krieltjessalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min
  2. Spoel de ongeschilde krieltjes goed onder koud water. Snij ze in de lengte in 2 en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Kook intussen de diepgevroren boterbonen en sojabonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn. Pluk de blaadjes waterkers en pers de limoen.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie samen met de boter in de kookpot van de groenten en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het limoensap, de boterbonen en de sojabonen toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.

  6. Kruid de dunne lende met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak het vlees 2 min. aan elke kant. Laat eventueel verder bakken naar smaak. Laat het vlees 4 min. rusten onder aluminiumfolie.

  7. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de lauwe krieltjessalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2197 kj
Energie 525 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 43.4 g
Suiker 10.9 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 46.7 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Larose-Trintaudon Cru Bourgeois Supérieur A.O.P. Haut-Médoc Bier Ename Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal