Dunne lende met romige tagliatelle en aubergine
Dunne lende met romige tagliatelle en aubergine

Dunne lende met romige tagliatelle en aubergine

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 832 kcal
Vet 33.9 g
Verzadigd vet 15 g
Koolhydraat 77.3 g
Suiker 7.8 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 52.6 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines in blokjes.

  3. Snij de tapastomaten in 2.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de aubergineblokjes 10 min. goudbruin. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de dunne lende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.

  8. Voeg 1 dl water toe aan de braadpan en schraap de braadresten los.

  9. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Pers het knoflook en meng samen met de mascarpone, de tapastomaten en de peterselie onder de tagliatelle. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en schep er de aubergineblokjes op. Snij de dunne lende in schuine repen en schik op het bord. Lepel een klein beetje braadvocht over het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines in blokjes.

  3. Snij de tapastomaten in 2.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de aubergineblokjes 10 min. goudbruin. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de dunne lende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.

  8. Voeg 1 dl water toe aan de braadpan en schraap de braadresten los.

  9. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Pers het knoflook en meng samen met de mascarpone, de tapastomaten en de peterselie onder de tagliatelle. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en schep er de aubergineblokjes op. Snij de dunne lende in schuine repen en schik op het bord. Lepel een klein beetje braadvocht over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 832 kcal
Vet 33.9 g
Verzadigd vet 15 g
Koolhydraat 77.3 g
Suiker 7.8 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 52.6 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Gerard Bertrand 'Change' Cabernet-Merlot I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal