Dunne lende met roomsaus, herfstslaatje en frietjes
Dunne lende met roomsaus, herfstslaatje en frietjes

Dunne lende met roomsaus, herfstslaatje en frietjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1031 kcal
Vet 67 g
Verzadigd vet 22.4 g
Koolhydraat 56.5 g
Suiker 10.7 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 45 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de blaadjes van het witloof los en snij in de lengte in 2.

  3. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Schil de pastinaak en rasp grof.

  5. Hak de peterselie en de hazelnoten grof.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan en bak de dunne lende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Bak de frieten in de frietketel op 180 °C, tot ze knapperig zijn vanbuiten en zacht vanbinnen.

  9. Meng intussen het witloof met de veldsla, de tomaten en de pastinaak.

  10. Bestrooi met de peterselie en de hazelnoten.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  12. Giet het vet weg, blus de pan met room en schraap de bakresten los met een houten lepel.

  13. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat enkele minuten inkoken.

  14. Afwerking:
  15. Snij het vlees in reepjes en lepel er wat saus over. Serveer met de frietjes en het slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de blaadjes van het witloof los en snij in de lengte in 2.

  3. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Schil de pastinaak en rasp grof.

  5. Hak de peterselie en de hazelnoten grof.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan en bak de dunne lende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Bak de frieten in de frietketel op 180 °C, tot ze knapperig zijn vanbuiten en zacht vanbinnen.

  9. Meng intussen het witloof met de veldsla, de tomaten en de pastinaak.

  10. Bestrooi met de peterselie en de hazelnoten.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  12. Giet het vet weg, blus de pan met room en schraap de bakresten los met een houten lepel.

  13. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat enkele minuten inkoken.

  14. Afwerking:
  15. Snij het vlees in reepjes en lepel er wat saus over. Serveer met de frietjes en het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1031 kcal
Vet 67 g
Verzadigd vet 22.4 g
Koolhydraat 56.5 g
Suiker 10.7 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 45 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Château Le Menaudat A.O.P Blaye - Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal