- Bewaar

- Bewaar
Dunne lende met salade van gegrilde courgette en artisjok
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Tosscana Rosso I.G.P. 'Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 3 eetl. sap nodig).
-
Rasp schilfers van de parmezaan.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snij de ongeschilde courgettes in lange dunne plakken.
-
Snij de artisjokharten in 4.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij in sneetjes.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de courgetteslierten 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en schik op een serveerschaal. Verdeel er de kerstomaten en de artisjokharten over. Kruid met peper.
-
Kruid het vlees met peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en bak het vlees 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
-
Doe de olie uit de verpakking van de artisjokken in de pan en pers er het knoflook boven. Laat even bakken. Voeg 3 eetl. citroensap toe en laat even doorwarmen. Laat daarna een beetje afkoelen. Zeef de vinaigrette en voeg 1 koffiel. citroenzeste en de balsamicoazijn toe.
-
Meng de helft van de vinaigrette onder de rucola. Verdeel de rucola over de rest van de groenten. Werk af met de parmezaan.
-
Snij het vlees in sneetjes en serveer met de salade, de sneetjes ciabatta en de rest van de vinaigrette.
BBQ-weer? Het vlees en de courgettes kunnen ook klaargemaakt worden op de barbecue.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Tosscana Rosso I.G.P. 'Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 3 eetl. sap nodig).
-
Rasp schilfers van de parmezaan.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snij de ongeschilde courgettes in lange dunne plakken.
-
Snij de artisjokharten in 4.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij in sneetjes.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de courgetteslierten 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en schik op een serveerschaal. Verdeel er de kerstomaten en de artisjokharten over. Kruid met peper.
-
Kruid het vlees met peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en bak het vlees 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
-
Doe de olie uit de verpakking van de artisjokken in de pan en pers er het knoflook boven. Laat even bakken. Voeg 3 eetl. citroensap toe en laat even doorwarmen. Laat daarna een beetje afkoelen. Zeef de vinaigrette en voeg 1 koffiel. citroenzeste en de balsamicoazijn toe.
-
Meng de helft van de vinaigrette onder de rucola. Verdeel de rucola over de rest van de groenten. Werk af met de parmezaan.
-
Snij het vlees in sneetjes en serveer met de salade, de sneetjes ciabatta en de rest van de vinaigrette.
BBQ-weer? Het vlees en de courgettes kunnen ook klaargemaakt worden op de barbecue.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Tosscana Rosso I.G.P. 'Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië