Dunne lende met salade van gegrilde courgette en artisjok
Dunne lende met salade van gegrilde courgette en artisjok

Dunne lende met salade van gegrilde courgette en artisjok

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 772 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 47.9 g
Suiker 12.6 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 49.9 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 3 eetl. sap nodig).

  4. Rasp schilfers van de parmezaan.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snij de ongeschilde courgettes in lange dunne plakken.

  7. Snij de artisjokharten in 4.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Bak de ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij in sneetjes.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de courgetteslierten 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en schik op een serveerschaal. Verdeel er de kerstomaten en de artisjokharten over. Kruid met peper.

  12. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en bak het vlees 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

  13. Doe de olie uit de verpakking van de artisjokken in de pan en pers er het knoflook boven. Laat even bakken. Voeg 3 eetl. citroensap toe en laat even doorwarmen. Laat daarna een beetje afkoelen. Zeef de vinaigrette en voeg 1 koffiel. citroenzeste en de balsamicoazijn toe.

  14. Meng de helft van de vinaigrette onder de rucola. Verdeel de rucola over de rest van de groenten. Werk af met de parmezaan.

  15. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de salade, de sneetjes ciabatta en de rest van de vinaigrette.

Tip

BBQ-weer? Het vlees en de courgettes kunnen ook klaargemaakt worden op de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 3 eetl. sap nodig).

  4. Rasp schilfers van de parmezaan.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snij de ongeschilde courgettes in lange dunne plakken.

  7. Snij de artisjokharten in 4.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Bak de ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij in sneetjes.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de courgetteslierten 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en schik op een serveerschaal. Verdeel er de kerstomaten en de artisjokharten over. Kruid met peper.

  12. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en bak het vlees 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

  13. Doe de olie uit de verpakking van de artisjokken in de pan en pers er het knoflook boven. Laat even bakken. Voeg 3 eetl. citroensap toe en laat even doorwarmen. Laat daarna een beetje afkoelen. Zeef de vinaigrette en voeg 1 koffiel. citroenzeste en de balsamicoazijn toe.

  14. Meng de helft van de vinaigrette onder de rucola. Verdeel de rucola over de rest van de groenten. Werk af met de parmezaan.

  15. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de salade, de sneetjes ciabatta en de rest van de vinaigrette.

Tip

BBQ-weer? Het vlees en de courgettes kunnen ook klaargemaakt worden op de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 772 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 47.9 g
Suiker 12.6 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 49.9 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Tosscana Rosso I.G.P. 'Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal