Dunne lende met salsa verde, gegrilde bloemkool en ovenfrietjes
Dunne lende met salsa verde, gegrilde bloemkool en ovenfrietjes

Dunne lende met salsa verde, gegrilde bloemkool en ovenfrietjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 26.2 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 75.6 g
Suiker 5.8 g
Vezel 10 g
Eiwit 43.9 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en de koriander.

  4. Verwijder de pitjes uit het groene pepertje en snipper fijn.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Pers het knoflook.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Leg intussen de ovenfrieten op een bakplaat met bakpapier en zet bij de bloemkool in de oven (baktijd: zie verpakking).

  11. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

  12. Pers de halve limoen en doe het sap samen met de andere ingrediënten voor de salsa verde in een hoge maatbeker of in de blender. Mix fijn en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de dunne lende 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak. Kruid met zwarte peper en fleur de sel. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie en snij het vervolgens in schuine stukken.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de geroosterde bloemkool en de dunne lende over de borden en lepel er de salsa verde over. Serveer met de ovengebakken frietjes

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en de koriander.

  4. Verwijder de pitjes uit het groene pepertje en snipper fijn.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Pers het knoflook.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Leg intussen de ovenfrieten op een bakplaat met bakpapier en zet bij de bloemkool in de oven (baktijd: zie verpakking).

  11. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

  12. Pers de halve limoen en doe het sap samen met de andere ingrediënten voor de salsa verde in een hoge maatbeker of in de blender. Mix fijn en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de dunne lende 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak. Kruid met zwarte peper en fleur de sel. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie en snij het vervolgens in schuine stukken.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de geroosterde bloemkool en de dunne lende over de borden en lepel er de salsa verde over. Serveer met de ovengebakken frietjes

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 26.2 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 75.6 g
Suiker 5.8 g
Vezel 10 g
Eiwit 43.9 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Charmes de Taureau A.O.P. Lussac-Saint-Emilion

Bekijk het recept digitaal