Dunne lende met tomatensalsa
Dunne lende met tomatensalsa

Dunne lende met tomatensalsa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 40.8 g
Eiwit 65 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de tomaten en de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  5. Snipper de rode ui heel fijn.

  6. Hak de koriander fijn.

  7. Pers de limoen.

  8. Bereiding:
  9. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen.

  10. Meng intussen de tomatenblokjes met de komkommerblokjes, de rode ui, de helft van de koriander, eetl. olijfolie, de helft van het limoensap, de cayennepeper, zwarte peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

  11. Kruid het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit een grillpan en bak de dunne lende 4 à 6 min. aan elke kant zonder vetstof. Haal uit de pan en laat enkele min. rusten onder een vel aluminiumfolie.

  12. Maak intussen de couscous los met een vork en voeg de rest van de koriander en het limoensap, 1 eetl. olijfolie en zwarte peper toe.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in schuine sneetjes en serveer met de couscous en de tomatensalsa. Verkruimel de feta over de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de tomaten en de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  5. Snipper de rode ui heel fijn.

  6. Hak de koriander fijn.

  7. Pers de limoen.

  8. Bereiding:
  9. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen.

  10. Meng intussen de tomatenblokjes met de komkommerblokjes, de rode ui, de helft van de koriander, eetl. olijfolie, de helft van het limoensap, de cayennepeper, zwarte peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

  11. Kruid het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit een grillpan en bak de dunne lende 4 à 6 min. aan elke kant zonder vetstof. Haal uit de pan en laat enkele min. rusten onder een vel aluminiumfolie.

  12. Maak intussen de couscous los met een vork en voeg de rest van de koriander en het limoensap, 1 eetl. olijfolie en zwarte peper toe.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in schuine sneetjes en serveer met de couscous en de tomatensalsa. Verkruimel de feta over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 40.8 g
Eiwit 65 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Bruin Abdijbier Wijn Adobe Carmenère Reserva Emiliana D.O. Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal