Duo van Turks brood: vlees of veggie
Duo van Turks brood: vlees of veggie

Duo van Turks brood: vlees of veggie

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 949 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 104.5 g
Suiker 13.4 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 37.7 g
Zout 6.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de komkommer in fijne schijfjes.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Pers het knoflook.

  7. Hak de koriander grof.

  8. Snij de kerstomaten in 4.

  9. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  10. Bereiding:
  11. (15 min.)

  12. Bak de Turkse broden 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  13. Maak intussen de dressing: meng de Griekse yoghurt met de wittewijnazijn, 3 eetl. water, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en de koriander. Kruid met peper en zout.

  14. Voor de variant met vlees: verhit 2 eetl. rijstolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het diepgevroren vlees voor kebab 5 à 8 min.

  15. Voor de vegetarische variant: verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de balletjes 6 à 8 min.

  16. Snij de Turkse broden open. Beleg 2 halve broden met het vlees voor kebab, de rauwkostmix, de kerstomaten en de komkommer. Herhaal voor de andere 2 halve broden, maar dan met de vegetarische balletjes in plaats van het vlees. Werk af met de yoghurtdressing.

Tip

U kan de broden ook op smaak brengen met muhammara-dip of hummus met sesampasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de komkommer in fijne schijfjes.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Pers het knoflook.

  7. Hak de koriander grof.

  8. Snij de kerstomaten in 4.

  9. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  10. Bereiding:
  11. (15 min.)

  12. Bak de Turkse broden 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  13. Maak intussen de dressing: meng de Griekse yoghurt met de wittewijnazijn, 3 eetl. water, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en de koriander. Kruid met peper en zout.

  14. Voor de variant met vlees: verhit 2 eetl. rijstolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het diepgevroren vlees voor kebab 5 à 8 min.

  15. Voor de vegetarische variant: verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de balletjes 6 à 8 min.

  16. Snij de Turkse broden open. Beleg 2 halve broden met het vlees voor kebab, de rauwkostmix, de kerstomaten en de komkommer. Herhaal voor de andere 2 halve broden, maar dan met de vegetarische balletjes in plaats van het vlees. Werk af met de yoghurtdressing.

Tip

U kan de broden ook op smaak brengen met muhammara-dip of hummus met sesampasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 949 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 104.5 g
Suiker 13.4 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 37.7 g
Zout 6.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal