- Bewaar

- Bewaar
Duo van Turks brood: vlees of veggie
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de komkommer in fijne schijfjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Pers het knoflook.
-
Hak de koriander grof.
-
Snij de kerstomaten in 4.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
(15 min.)
-
Bak de Turkse broden 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Maak intussen de dressing: meng de Griekse yoghurt met de wittewijnazijn, 3 eetl. water, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en de koriander. Kruid met peper en zout.
-
Voor de variant met vlees: verhit 2 eetl. rijstolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het diepgevroren vlees voor kebab 5 à 8 min.
-
Voor de vegetarische variant: verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de balletjes 6 à 8 min.
-
Snij de Turkse broden open. Beleg 2 halve broden met het vlees voor kebab, de rauwkostmix, de kerstomaten en de komkommer. Herhaal voor de andere 2 halve broden, maar dan met de vegetarische balletjes in plaats van het vlees. Werk af met de yoghurtdressing.
U kan de broden ook op smaak brengen met muhammara-dip of hummus met sesampasta.
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de komkommer in fijne schijfjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Pers het knoflook.
-
Hak de koriander grof.
-
Snij de kerstomaten in 4.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
(15 min.)
-
Bak de Turkse broden 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Maak intussen de dressing: meng de Griekse yoghurt met de wittewijnazijn, 3 eetl. water, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en de koriander. Kruid met peper en zout.
-
Voor de variant met vlees: verhit 2 eetl. rijstolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het diepgevroren vlees voor kebab 5 à 8 min.
-
Voor de vegetarische variant: verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de balletjes 6 à 8 min.
-
Snij de Turkse broden open. Beleg 2 halve broden met het vlees voor kebab, de rauwkostmix, de kerstomaten en de komkommer. Herhaal voor de andere 2 halve broden, maar dan met de vegetarische balletjes in plaats van het vlees. Werk af met de yoghurtdressing.
U kan de broden ook op smaak brengen met muhammara-dip of hummus met sesampasta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont