Duo van vis met gestoomde broccoli
Duo van vis met gestoomde broccoli

Duo van vis met gestoomde broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 35 g
Eiwit 38.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de 2 soorten vis volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij elk stuk vis in 4 gelijke porties.

  4. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met 1 eetl. boter en de melk. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

  8. Stoom ondertussen de broccoliroosjes 8 à 10 min. gaar (boven een kookpot met een bodempje water).

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de stukken vis ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Giet de room bij de vis en schraap de braadresten los. Roer er de mosterd onder.

  11. Afwerking:
  12. Lepel wat saus over de stukken vis en serveer met de gestoomde broccoli en de aardappelpuree.

Tip

Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in blokjes. Verdeel 120 g broccoli in roosjes. 2 Kook de groenten samen met 25 g diepgevroren zalm of kabeljauw 15 min. in een bodempje water. 3 Pureer en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de 2 soorten vis volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij elk stuk vis in 4 gelijke porties.

  4. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met 1 eetl. boter en de melk. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

  8. Stoom ondertussen de broccoliroosjes 8 à 10 min. gaar (boven een kookpot met een bodempje water).

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de stukken vis ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Giet de room bij de vis en schraap de braadresten los. Roer er de mosterd onder.

  11. Afwerking:
  12. Lepel wat saus over de stukken vis en serveer met de gestoomde broccoli en de aardappelpuree.

Tip

Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in blokjes. Verdeel 120 g broccoli in roosjes. 2 Kook de groenten samen met 25 g diepgevroren zalm of kabeljauw 15 min. in een bodempje water. 3 Pureer en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 35 g
Eiwit 38.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France

Bekijk het recept digitaal