- Bewaar

- Bewaar
Eend met broccolipasta en pistachepesto
Onze drankensuggesties
Wijn Primitivo Salento I.G.T. Piana del Sole Italië Wijn Adobe Carmenére Reserva Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de broccoli's in roosjes.
-
Rasp de pecorino.
-
Mix de pistachenoten met de rucola, de olijfolie en de pecorino tot een gladde massa. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en leg er de eendenborstfilets in met de velkant naar onderen. Bak 10 à 12 min. op een matig vuur. Giet het gesmolten vet weg. Kruid het vlees met peper en zout en draai om. Blus met de balsamicoazijn en laat nog ± 6 min. bakken op een matig vuur (het vlees moet nog rozig zijn). Neem uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water in een grote kookpot (kooktijd: zie verpakking).
-
Voeg de laatste 8 min. de broccoliroosjes toe aan de pasta. Giet alles af.
-
Meng de pistachepesto onder de pasta.
-
Afwerking:
-
Leg het vlees met de velkant naar onderen op een snijplank en snij in schuine sneetjes. Schik de broccolipasta op de borden en leg er de sneetjes vlees rond.
Onze drankensuggesties
Wijn Primitivo Salento I.G.T. Piana del Sole Italië Wijn Adobe Carmenére Reserva Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de broccoli's in roosjes.
-
Rasp de pecorino.
-
Mix de pistachenoten met de rucola, de olijfolie en de pecorino tot een gladde massa. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en leg er de eendenborstfilets in met de velkant naar onderen. Bak 10 à 12 min. op een matig vuur. Giet het gesmolten vet weg. Kruid het vlees met peper en zout en draai om. Blus met de balsamicoazijn en laat nog ± 6 min. bakken op een matig vuur (het vlees moet nog rozig zijn). Neem uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water in een grote kookpot (kooktijd: zie verpakking).
-
Voeg de laatste 8 min. de broccoliroosjes toe aan de pasta. Giet alles af.
-
Meng de pistachepesto onder de pasta.
-
Afwerking:
-
Leg het vlees met de velkant naar onderen op een snijplank en snij in schuine sneetjes. Schik de broccolipasta op de borden en leg er de sneetjes vlees rond.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Primitivo Salento I.G.T. Piana del Sole Italië Wijn Adobe Carmenére Reserva Chili