Eend met broccolipasta en pistachepesto
Eend met broccolipasta en pistachepesto

Eend met broccolipasta en pistachepesto

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 993 kcal
Vet 40.8 g
Koolhydraat 78.3 g
Eiwit 78.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli's in roosjes.

  3. Rasp de pecorino.

  4. Mix de pistachenoten met de rucola, de olijfolie en de pecorino tot een gladde massa. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en leg er de eendenborstfilets in met de velkant naar onderen. Bak 10 à 12 min. op een matig vuur. Giet het gesmolten vet weg. Kruid het vlees met peper en zout en draai om. Blus met de balsamicoazijn en laat nog ± 6 min. bakken op een matig vuur (het vlees moet nog rozig zijn). Neem uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  7. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water in een grote kookpot (kooktijd: zie verpakking).

  8. Voeg de laatste 8 min. de broccoliroosjes toe aan de pasta. Giet alles af.

  9. Meng de pistachepesto onder de pasta.

  10. Afwerking:
  11. Leg het vlees met de velkant naar onderen op een snijplank en snij in schuine sneetjes. Schik de broccolipasta op de borden en leg er de sneetjes vlees rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli's in roosjes.

  3. Rasp de pecorino.

  4. Mix de pistachenoten met de rucola, de olijfolie en de pecorino tot een gladde massa. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en leg er de eendenborstfilets in met de velkant naar onderen. Bak 10 à 12 min. op een matig vuur. Giet het gesmolten vet weg. Kruid het vlees met peper en zout en draai om. Blus met de balsamicoazijn en laat nog ± 6 min. bakken op een matig vuur (het vlees moet nog rozig zijn). Neem uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  7. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water in een grote kookpot (kooktijd: zie verpakking).

  8. Voeg de laatste 8 min. de broccoliroosjes toe aan de pasta. Giet alles af.

  9. Meng de pistachepesto onder de pasta.

  10. Afwerking:
  11. Leg het vlees met de velkant naar onderen op een snijplank en snij in schuine sneetjes. Schik de broccolipasta op de borden en leg er de sneetjes vlees rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 993 kcal
Vet 40.8 g
Koolhydraat 78.3 g
Eiwit 78.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Primitivo Salento I.G.T. Piana del Sole Italië Wijn Adobe Carmenére Reserva Chili

Bekijk het recept digitaal