- Bewaar

- Bewaar
Eendenborst à l'orange
Onze drankensuggesties
Wijn Château Saint-Martin A.C. Côtes du Roussillon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.
-
Laat diepgevroren sojascheuten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
-
Knip de waterkers af op ± 1 cm onder de blaadjes.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij in plakjes van 1/2 cm.
-
Meng in een kom de ingrediënten voor de saus: het sinaasappelsap, de sherry, de mosterd, de confituur, de geplette korianderbolletjes, de roze bessen en het maïszetmeel. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en leg er de eendenborstfilets in, zonder vetstof, met de velkant naar onder (het vel geeft voldoende bakvet vrij). Laat goudbruin bakken. Haal uit de wok en snij schuin in niet te dunne sneden.
-
Leg de sneden opnieuw in de wok, kruid met peper en zout en laat nog heel even bakken aan beide zijden (ze moeten nog rosé zijn vanbinnen). Haal uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Giet eventueel overtollig vet weg en verhit de wok opnieuw. Voeg het sausmengsel toe en breng aan de kook. Laat even doorkoken tot een lichtgebonden saus.
-
Voeg de waterkers en de sojascheuten toe en schep om. Laat 2 min. sudderen.
-
Voeg tot slot de plakjes sinaasappel toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten met saus over de borden en schik de sneetjes eendenborstfilet in waaiervorm aan de rand van de saus. Dien op met rijst of verse pasta.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Saint-Martin A.C. Côtes du Roussillon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.
-
Laat diepgevroren sojascheuten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
-
Knip de waterkers af op ± 1 cm onder de blaadjes.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij in plakjes van 1/2 cm.
-
Meng in een kom de ingrediënten voor de saus: het sinaasappelsap, de sherry, de mosterd, de confituur, de geplette korianderbolletjes, de roze bessen en het maïszetmeel. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en leg er de eendenborstfilets in, zonder vetstof, met de velkant naar onder (het vel geeft voldoende bakvet vrij). Laat goudbruin bakken. Haal uit de wok en snij schuin in niet te dunne sneden.
-
Leg de sneden opnieuw in de wok, kruid met peper en zout en laat nog heel even bakken aan beide zijden (ze moeten nog rosé zijn vanbinnen). Haal uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Giet eventueel overtollig vet weg en verhit de wok opnieuw. Voeg het sausmengsel toe en breng aan de kook. Laat even doorkoken tot een lichtgebonden saus.
-
Voeg de waterkers en de sojascheuten toe en schep om. Laat 2 min. sudderen.
-
Voeg tot slot de plakjes sinaasappel toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten met saus over de borden en schik de sneetjes eendenborstfilet in waaiervorm aan de rand van de saus. Dien op met rijst of verse pasta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Saint-Martin A.C. Côtes du Roussillon