Eendenborst met frambozen en muscat de rivesaltes
Eendenborst met frambozen en muscat de rivesaltes

Eendenborst met frambozen en muscat de rivesaltes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 325 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 49.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de eendenborstfilets in, met de velkant naar onderen. Zet het vuur wat lager en laat op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.

  3. Kruid met peper en zout en laat de andere kant 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).

  4. Meng intussen de boter en de bloem onder elkaar tot een glad mengsel.

  5. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet het braadvet weg en giet de muscat de rivesaltes in de pan. Schraap de braadresten goed los en voeg de frambozenazijn toe.

  6. Laat op een hoog vuur even koken en voeg beetje bij beetje het botermengsel toe tot de saus lichtgebonden is.

  7. Voeg de diepgevroren frambozen toe en zet het vuur lager. Laat ze opwarmen in de saus. Roer tussendoor heel voorzichtig om.

  8. Afwerking:
  9. Snij de eendenborstfilets in fijne, schuine sneetjes. Geef er de saus apart bij en serveer met gestoofd witloof en kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de eendenborstfilets in, met de velkant naar onderen. Zet het vuur wat lager en laat op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.

  3. Kruid met peper en zout en laat de andere kant 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).

  4. Meng intussen de boter en de bloem onder elkaar tot een glad mengsel.

  5. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet het braadvet weg en giet de muscat de rivesaltes in de pan. Schraap de braadresten goed los en voeg de frambozenazijn toe.

  6. Laat op een hoog vuur even koken en voeg beetje bij beetje het botermengsel toe tot de saus lichtgebonden is.

  7. Voeg de diepgevroren frambozen toe en zet het vuur lager. Laat ze opwarmen in de saus. Roer tussendoor heel voorzichtig om.

  8. Afwerking:
  9. Snij de eendenborstfilets in fijne, schuine sneetjes. Geef er de saus apart bij en serveer met gestoofd witloof en kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 325 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 49.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Cascastel - A.O.P. Fitou Domaine Garcin - A.O.P. Tavel

Bekijk het recept digitaal