Eendenborst met mandarijnenpartjes
Eendenborst met mandarijnenpartjes

Eendenborst met mandarijnenpartjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 16.6 g
Eiwit 49.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.

  4. Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).

  5. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak het braadvocht los met de bouillon, de Grand Marnier, de cognac en 1 dl sap van de mandarijnen.

  6. Voeg de room toe en laat de saus even inkoken.

  7. Verwarm de mandarijnen zachtjes in de rest van het sap.

  8. Afwerking:
  9. Leg het vlees met de velkant naar onder en snij het zo in fijne, schuine sneetjes. Dien op met de mandarijntjes en aardappelnootjes of tagliatelle.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.

  4. Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).

  5. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak het braadvocht los met de bouillon, de Grand Marnier, de cognac en 1 dl sap van de mandarijnen.

  6. Voeg de room toe en laat de saus even inkoken.

  7. Verwarm de mandarijnen zachtjes in de rest van het sap.

  8. Afwerking:
  9. Leg het vlees met de velkant naar onder en snij het zo in fijne, schuine sneetjes. Dien op met de mandarijntjes en aardappelnootjes of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 16.6 g
Eiwit 49.1 g

Bekijk het recept digitaal