- Bewaar

- Bewaar
Eendenborst met mandarijnenpartjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.
-
Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak het braadvocht los met de bouillon, de Grand Marnier, de cognac en 1 dl sap van de mandarijnen.
-
Voeg de room toe en laat de saus even inkoken.
-
Verwarm de mandarijnen zachtjes in de rest van het sap.
-
Afwerking:
-
Leg het vlees met de velkant naar onder en snij het zo in fijne, schuine sneetjes. Dien op met de mandarijntjes en aardappelnootjes of tagliatelle.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.
-
Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak het braadvocht los met de bouillon, de Grand Marnier, de cognac en 1 dl sap van de mandarijnen.
-
Voeg de room toe en laat de saus even inkoken.
-
Verwarm de mandarijnen zachtjes in de rest van het sap.
-
Afwerking:
-
Leg het vlees met de velkant naar onder en snij het zo in fijne, schuine sneetjes. Dien op met de mandarijntjes en aardappelnootjes of tagliatelle.