Eendenborst met witte wijn, mosterdroom en witloof
Eendenborst met witte wijn, mosterdroom en witloof

Eendenborst met witte wijn, mosterdroom en witloof

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 352 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 52 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.

  4. Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).

  5. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet het braadvet weg en giet 1 dl droge witte wijn in de pan. Voeg 1 dl kippenbouillon toe en laat op een hevig vuur gedurende 3 min. inkoken.

  6. Voeg 1 dl room toe en 1 koffiel. mosterd. Laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus.

  7. Intussen hebt u het witloof bereid: bak de stronken goudbruin in hete boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat afgedekt op een zacht vuur gaar stoven (± 20 min.).

  8. Afwerking:
  9. Leg het vlees met de velkant naar onder en snij het in fijne, schuine sneetjes. Schik er enkele in waaiervorm op elk bord en lepel er een beetje saus over. Serveer met het gestoofd witloof en aardappelkroketten of verse pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.

  4. Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).

  5. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet het braadvet weg en giet 1 dl droge witte wijn in de pan. Voeg 1 dl kippenbouillon toe en laat op een hevig vuur gedurende 3 min. inkoken.

  6. Voeg 1 dl room toe en 1 koffiel. mosterd. Laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus.

  7. Intussen hebt u het witloof bereid: bak de stronken goudbruin in hete boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat afgedekt op een zacht vuur gaar stoven (± 20 min.).

  8. Afwerking:
  9. Leg het vlees met de velkant naar onder en snij het in fijne, schuine sneetjes. Schik er enkele in waaiervorm op elk bord en lepel er een beetje saus over. Serveer met het gestoofd witloof en aardappelkroketten of verse pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 352 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 52 g

Bekijk het recept digitaal