Eendenborstfilet met knolseldercrème en oosterse wokgroentjes

Eendenborstfilet met knolseldercrème en oosterse wokgroentjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 40.3 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 35.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de knolselder en snij in blokjes.

  4. Snij de groenekool in fijne reepjes.

  5. Maak de champignons schoon en snij de grotere exemplaren in stukjes.

  6. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  7. Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Doe de blokjes knolselder in een kookpot en overgiet met de melk (voeg eventueel wat water toe als de blokjes niet onderstaan). Breng aan de kook en laat ± 15 min. koken.

  10. Giet af en voeg 1/2 dl room toe.

  11. Mix met de staafmixer tot een gladde crème. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  12. Verhit intussen een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant op een matig vuur. Giet het smeltende vet regelmatig uit de pan.

  13. Draai de eendenborstfilets om en bak nog 10 min. aan de andere kant.

  14. Haal het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Laat zo 5 min. rusten.

  15. Giet het vet uit de pan, voeg de wildfond toe en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken en voeg 1 dl room toe. Laat nog even opwarmen.

  16. Verhit intussen de olijfolie en de boter in een wok en roerbak de champignons en de groenekool ± 8 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en verdeel samen met de gewokte groenten en de knolseldercrème over de borden.

  19. Werk de groenten af met een plukje waterkers en de knolseldercrème met wat zwarte peper. Lepel ook wat saus over het vlees. Serveer met kroketten.

Tip

De knolselderpuree kan u volledig vooraf klaarmaken en ook de groentjes kan u al vooraf wokken. Op het moment zelf hoeft u de groenten alleen nog kort op te warmen op een hoog vuur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de knolselder en snij in blokjes.

  4. Snij de groenekool in fijne reepjes.

  5. Maak de champignons schoon en snij de grotere exemplaren in stukjes.

  6. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  7. Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Doe de blokjes knolselder in een kookpot en overgiet met de melk (voeg eventueel wat water toe als de blokjes niet onderstaan). Breng aan de kook en laat ± 15 min. koken.

  10. Giet af en voeg 1/2 dl room toe.

  11. Mix met de staafmixer tot een gladde crème. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  12. Verhit intussen een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant op een matig vuur. Giet het smeltende vet regelmatig uit de pan.

  13. Draai de eendenborstfilets om en bak nog 10 min. aan de andere kant.

  14. Haal het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Laat zo 5 min. rusten.

  15. Giet het vet uit de pan, voeg de wildfond toe en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken en voeg 1 dl room toe. Laat nog even opwarmen.

  16. Verhit intussen de olijfolie en de boter in een wok en roerbak de champignons en de groenekool ± 8 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en verdeel samen met de gewokte groenten en de knolseldercrème over de borden.

  19. Werk de groenten af met een plukje waterkers en de knolseldercrème met wat zwarte peper. Lepel ook wat saus over het vlees. Serveer met kroketten.

Tip

De knolselderpuree kan u volledig vooraf klaarmaken en ook de groentjes kan u al vooraf wokken. Op het moment zelf hoeft u de groenten alleen nog kort op te warmen op een hoog vuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 40.3 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 35.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Pago de Cirsus 'Seleccion Privada' D.O. Navarra - Spanje

Bekijk het recept digitaal