- Bewaar
- Bewaar
Eendenborstfilet met knolseldercrème en oosterse wokgroentjes
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Pago de Cirsus 'Seleccion Privada' D.O. Navarra - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de knolselder en snij in blokjes.
-
Snij de groenekool in fijne reepjes.
-
Maak de champignons schoon en snij de grotere exemplaren in stukjes.
-
Pluk de blaadjes van de waterkers.
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Doe de blokjes knolselder in een kookpot en overgiet met de melk (voeg eventueel wat water toe als de blokjes niet onderstaan). Breng aan de kook en laat ± 15 min. koken.
-
Giet af en voeg 1/2 dl room toe.
-
Mix met de staafmixer tot een gladde crème. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Verhit intussen een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant op een matig vuur. Giet het smeltende vet regelmatig uit de pan.
-
Draai de eendenborstfilets om en bak nog 10 min. aan de andere kant.
-
Haal het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Laat zo 5 min. rusten.
-
Giet het vet uit de pan, voeg de wildfond toe en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken en voeg 1 dl room toe. Laat nog even opwarmen.
-
Verhit intussen de olijfolie en de boter in een wok en roerbak de champignons en de groenekool ± 8 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en verdeel samen met de gewokte groenten en de knolseldercrème over de borden.
-
Werk de groenten af met een plukje waterkers en de knolseldercrème met wat zwarte peper. Lepel ook wat saus over het vlees. Serveer met kroketten.
De knolselderpuree kan u volledig vooraf klaarmaken en ook de groentjes kan u al vooraf wokken. Op het moment zelf hoeft u de groenten alleen nog kort op te warmen op een hoog vuur.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Pago de Cirsus 'Seleccion Privada' D.O. Navarra - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de knolselder en snij in blokjes.
-
Snij de groenekool in fijne reepjes.
-
Maak de champignons schoon en snij de grotere exemplaren in stukjes.
-
Pluk de blaadjes van de waterkers.
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Doe de blokjes knolselder in een kookpot en overgiet met de melk (voeg eventueel wat water toe als de blokjes niet onderstaan). Breng aan de kook en laat ± 15 min. koken.
-
Giet af en voeg 1/2 dl room toe.
-
Mix met de staafmixer tot een gladde crème. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Verhit intussen een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant op een matig vuur. Giet het smeltende vet regelmatig uit de pan.
-
Draai de eendenborstfilets om en bak nog 10 min. aan de andere kant.
-
Haal het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Laat zo 5 min. rusten.
-
Giet het vet uit de pan, voeg de wildfond toe en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken en voeg 1 dl room toe. Laat nog even opwarmen.
-
Verhit intussen de olijfolie en de boter in een wok en roerbak de champignons en de groenekool ± 8 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en verdeel samen met de gewokte groenten en de knolseldercrème over de borden.
-
Werk de groenten af met een plukje waterkers en de knolseldercrème met wat zwarte peper. Lepel ook wat saus over het vlees. Serveer met kroketten.
De knolselderpuree kan u volledig vooraf klaarmaken en ook de groentjes kan u al vooraf wokken. Op het moment zelf hoeft u de groenten alleen nog kort op te warmen op een hoog vuur.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Pago de Cirsus 'Seleccion Privada' D.O. Navarra - Spanje