Eendenborstfilet met saffraanpeertje
Eendenborstfilet met saffraanpeertje

Eendenborstfilet met saffraanpeertje

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 376 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 22.1 g
Eiwit 35.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + enkele uren in de koelkast)

  3. Maak een basissaus: breng de fond aan de kook, samen met de diepgevroren groenten, de tijm en de laurier. Laat ± 20 min. zacht sudderen, tot de fond voor de helft is ingekookt.

  4. Meng de saffraan met de halve peren op siroop en laat enkele uren trekken in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Leg de eendenborstfilets in een pan met antiaanbaklaag, met de velkant naar beneden. Bak 10 à 12 min. op een matig vuur en giet het vet regelmatig uit de pan.

  7. Draai het vlees om en laat ± 6 min. verder bakken (het moet nog rosé zijn). Kruid met peper en zout.

  8. Verwarm intussen de peertjes in hun siroop.

  9. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Verwijder het overtollige vet. Giet de basissaus door een zeef in de pan. Voeg de wijn toe en laat 1 à 2 min. koken.

  10. Doe er de confituur en het amandelaroma bij en laat smelten. Neem de pan van het vuur en klop er de boter in stukjes onder.

  11. Afwerking:
  12. Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en schik op de borden. Lepel er wat saus over en leg er een half peertje naast. Serveer met witloof en aardappelsparretjes of aardappelgratin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + enkele uren in de koelkast)

  3. Maak een basissaus: breng de fond aan de kook, samen met de diepgevroren groenten, de tijm en de laurier. Laat ± 20 min. zacht sudderen, tot de fond voor de helft is ingekookt.

  4. Meng de saffraan met de halve peren op siroop en laat enkele uren trekken in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Leg de eendenborstfilets in een pan met antiaanbaklaag, met de velkant naar beneden. Bak 10 à 12 min. op een matig vuur en giet het vet regelmatig uit de pan.

  7. Draai het vlees om en laat ± 6 min. verder bakken (het moet nog rosé zijn). Kruid met peper en zout.

  8. Verwarm intussen de peertjes in hun siroop.

  9. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Verwijder het overtollige vet. Giet de basissaus door een zeef in de pan. Voeg de wijn toe en laat 1 à 2 min. koken.

  10. Doe er de confituur en het amandelaroma bij en laat smelten. Neem de pan van het vuur en klop er de boter in stukjes onder.

  11. Afwerking:
  12. Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en schik op de borden. Lepel er wat saus over en leg er een half peertje naast. Serveer met witloof en aardappelsparretjes of aardappelgratin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 376 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 22.1 g
Eiwit 35.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Liefmans Goudenband Wijn Dama de Toro | Tempranillo Barrel Aged | D.O. Toro | Spanje

Bekijk het recept digitaal