- Bewaar

- Bewaar
Eendenborstfilet met saffraanpeertje
Onze drankensuggesties
Bier Liefmans Goudenband Wijn Dama de Toro | Tempranillo Barrel Aged | D.O. Toro | Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + enkele uren in de koelkast)
-
Maak een basissaus: breng de fond aan de kook, samen met de diepgevroren groenten, de tijm en de laurier. Laat ± 20 min. zacht sudderen, tot de fond voor de helft is ingekookt.
-
Meng de saffraan met de halve peren op siroop en laat enkele uren trekken in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Leg de eendenborstfilets in een pan met antiaanbaklaag, met de velkant naar beneden. Bak 10 à 12 min. op een matig vuur en giet het vet regelmatig uit de pan.
-
Draai het vlees om en laat ± 6 min. verder bakken (het moet nog rosé zijn). Kruid met peper en zout.
-
Verwarm intussen de peertjes in hun siroop.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Verwijder het overtollige vet. Giet de basissaus door een zeef in de pan. Voeg de wijn toe en laat 1 à 2 min. koken.
-
Doe er de confituur en het amandelaroma bij en laat smelten. Neem de pan van het vuur en klop er de boter in stukjes onder.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en schik op de borden. Lepel er wat saus over en leg er een half peertje naast. Serveer met witloof en aardappelsparretjes of aardappelgratin.
Onze drankensuggesties
Bier Liefmans Goudenband Wijn Dama de Toro | Tempranillo Barrel Aged | D.O. Toro | Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + enkele uren in de koelkast)
-
Maak een basissaus: breng de fond aan de kook, samen met de diepgevroren groenten, de tijm en de laurier. Laat ± 20 min. zacht sudderen, tot de fond voor de helft is ingekookt.
-
Meng de saffraan met de halve peren op siroop en laat enkele uren trekken in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Leg de eendenborstfilets in een pan met antiaanbaklaag, met de velkant naar beneden. Bak 10 à 12 min. op een matig vuur en giet het vet regelmatig uit de pan.
-
Draai het vlees om en laat ± 6 min. verder bakken (het moet nog rosé zijn). Kruid met peper en zout.
-
Verwarm intussen de peertjes in hun siroop.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Verwijder het overtollige vet. Giet de basissaus door een zeef in de pan. Voeg de wijn toe en laat 1 à 2 min. koken.
-
Doe er de confituur en het amandelaroma bij en laat smelten. Neem de pan van het vuur en klop er de boter in stukjes onder.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en schik op de borden. Lepel er wat saus over en leg er een half peertje naast. Serveer met witloof en aardappelsparretjes of aardappelgratin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Liefmans Goudenband Wijn Dama de Toro | Tempranillo Barrel Aged | D.O. Toro | Spanje