Eendenborstfilets met noordkrieken
Eendenborstfilets met noordkrieken

Eendenborstfilets met noordkrieken

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 50.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.

  3. Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).

  4. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet het braadvet weg en giet een glaasje kirsch in de pan. Voeg de uitgelekte krieken toe, met 1/2 glas sap (uit de bokaal). Meng goed, giet er de room bij en laat inkoken tot een goedgebonden saus.

  5. Afwerking:
  6. Leg het vlees met de velkant naar onder en snij in fijne, schuine sneetjes. Geef er aardappelnootjes of hertoginnenaardappeltjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.

  3. Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).

  4. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet het braadvet weg en giet een glaasje kirsch in de pan. Voeg de uitgelekte krieken toe, met 1/2 glas sap (uit de bokaal). Meng goed, giet er de room bij en laat inkoken tot een goedgebonden saus.

  5. Afwerking:
  6. Leg het vlees met de velkant naar onder en snij in fijne, schuine sneetjes. Geef er aardappelnootjes of hertoginnenaardappeltjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 50.1 g

Bekijk het recept digitaal