In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
Bereiding:
Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.
Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet het braadvet weg en giet een glaasje kirsch in de pan. Voeg de uitgelekte krieken toe, met 1/2 glas sap (uit de bokaal). Meng goed, giet er de room bij en laat inkoken tot een goedgebonden saus.
Afwerking:
Leg het vlees met de velkant naar onder en snij in fijne, schuine sneetjes. Geef er aardappelnootjes of hertoginnenaardappeltjes bij.
Bereiding
Voedingswaarden
Bereiding
Kookstand
In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
Bereiding:
Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur 8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.
Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet het braadvet weg en giet een glaasje kirsch in de pan. Voeg de uitgelekte krieken toe, met 1/2 glas sap (uit de bokaal). Meng goed, giet er de room bij en laat inkoken tot een goedgebonden saus.
Afwerking:
Leg het vlees met de velkant naar onder en snij in fijne, schuine sneetjes. Geef er aardappelnootjes of hertoginnenaardappeltjes bij.