Eendenbrazade met gekonfijte kumato-tomaten

Eendenbrazade met gekonfijte kumato-tomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 724 kcal
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 65.9 g
Suiker 13.9 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 40.7 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij aan de onderkant van de tomaten een kruisje in het vel. Dompel ze ± 10 sec. onder in kokend water. Schep uit de kookpot en laat afkoelen in koud water. Trek dan het vel van de tomaten. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de amandelschilfers 1 min. goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe en laat 1 à 2 min. stoven. Voeg 1 dl water toe en laat nog 4 à 5 min. koken op een zacht vuur. Voeg het rozenwater toe en kruid met peper en zout.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de eendenbrazades 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en zet opzij. Voeg de bloem toe en laat kort bakken. Blus met de gevogeltefond en laat inkoken tot een gebonden saus.

  11. Afwerking:
  12. Lepel wat saus over de eendenbrazades en serveer met de rijst en de gekonfijte tomaten. Werk af met geroosterde amandelen en peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij aan de onderkant van de tomaten een kruisje in het vel. Dompel ze ± 10 sec. onder in kokend water. Schep uit de kookpot en laat afkoelen in koud water. Trek dan het vel van de tomaten. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de amandelschilfers 1 min. goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe en laat 1 à 2 min. stoven. Voeg 1 dl water toe en laat nog 4 à 5 min. koken op een zacht vuur. Voeg het rozenwater toe en kruid met peper en zout.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de eendenbrazades 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en zet opzij. Voeg de bloem toe en laat kort bakken. Blus met de gevogeltefond en laat inkoken tot een gebonden saus.

  11. Afwerking:
  12. Lepel wat saus over de eendenbrazades en serveer met de rijst en de gekonfijte tomaten. Werk af met geroosterde amandelen en peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 724 kcal
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 65.9 g
Suiker 13.9 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 40.7 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal