- Bewaar

- Bewaar
Eendenfilet met mango en gemarineerd fijnproeverswitloof
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château Lescure A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 2 à 3 u. marineren)
-
Maak in de voet van de witloofstronken inkepingen in kruisvorm.
-
Leg ze in een schaal en overgiet met de grand marnier en het sinaasappelsap.
-
Kruid met de tijm en het laurier. Meng alles goed en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.
-
Pel de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Maak met een scherp mes een ruitjespatroon in het vel van de eendenfilets.
-
Bereiding:
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en bak de eendenfilets ± 10 min. op de velkant.
-
Zet het vuur lager, verwijder het braadvet en kruid de eendenfilets met peper en zout. Draai om en laat nog 6 min. bakken.
-
Dep de witloofstronken droog en zet de marinade opzij. Verhit de olijfolie in een andere pan en bak het witloof aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Giet er de helft van de marinade bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Haal de eendenfilets uit de pan en hou warm.
-
Blus de pan met de frambozenazijn en voeg de mangoblokjes toe.
-
Kruid met peper en zout. Voeg de rest van de marinade toe en laat 2 min. inkoken.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenfilets in schuine sneetjes en leg ze op de mangoblokjes.
-
Leg 2 witloofstronken op elk bord en serveer met kroketten.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château Lescure A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 2 à 3 u. marineren)
-
Maak in de voet van de witloofstronken inkepingen in kruisvorm.
-
Leg ze in een schaal en overgiet met de grand marnier en het sinaasappelsap.
-
Kruid met de tijm en het laurier. Meng alles goed en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.
-
Pel de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Maak met een scherp mes een ruitjespatroon in het vel van de eendenfilets.
-
Bereiding:
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en bak de eendenfilets ± 10 min. op de velkant.
-
Zet het vuur lager, verwijder het braadvet en kruid de eendenfilets met peper en zout. Draai om en laat nog 6 min. bakken.
-
Dep de witloofstronken droog en zet de marinade opzij. Verhit de olijfolie in een andere pan en bak het witloof aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Giet er de helft van de marinade bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Haal de eendenfilets uit de pan en hou warm.
-
Blus de pan met de frambozenazijn en voeg de mangoblokjes toe.
-
Kruid met peper en zout. Voeg de rest van de marinade toe en laat 2 min. inkoken.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenfilets in schuine sneetjes en leg ze op de mangoblokjes.
-
Leg 2 witloofstronken op elk bord en serveer met kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château Lescure A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru