Eendenfilet met rozemarijn en capellini met aubergine
Eendenfilet met rozemarijn en capellini met aubergine

Eendenfilet met rozemarijn en capellini met aubergine

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 914 kcal
Vet 37.8 g
Koolhydraat 80.9 g
Eiwit 58.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en de rode ui fijn.

  3. Snipper de platte peterselie fijn.

  4. Snij de artisjokharten in 6 of 8.

  5. Schil de aubergines en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  8. Overgiet met de witte wijn en laat garen tot al het vocht verdampt is.

  9. Voeg 3 eetl. olijfolie en de aubergineblokjes toe in de pan. Laat 10 min. verder garen op een zacht vuur.

  10. Kook ondertussen de capellini in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  11. Mix de auberginebereiding tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  12. Gril de eendenfilets 10 min. aan de velkant.

  13. Draai de filets 90°, in de helft van de baktijd, voor een mooi ruitjeseffect. Draai om en laat nog 6 min. verder bakken op een hete barbecue.

  14. U plaatst het best een aluminium bakje met wat water tussen de houtskool om het braadvocht van de eend op te vangen en steekvlammen te vermijden.

  15. Meng de auberginesaus met de pasta en de stukjes artisjok, de fijngesnipperde platte peterselie en de rode ui.

  16. Afwerking:
  17. Snij de eendenfilets in schuine sneetjes en schik op de borden.

  18. Geef er de capellini met groenten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en de rode ui fijn.

  3. Snipper de platte peterselie fijn.

  4. Snij de artisjokharten in 6 of 8.

  5. Schil de aubergines en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  8. Overgiet met de witte wijn en laat garen tot al het vocht verdampt is.

  9. Voeg 3 eetl. olijfolie en de aubergineblokjes toe in de pan. Laat 10 min. verder garen op een zacht vuur.

  10. Kook ondertussen de capellini in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  11. Mix de auberginebereiding tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  12. Gril de eendenfilets 10 min. aan de velkant.

  13. Draai de filets 90°, in de helft van de baktijd, voor een mooi ruitjeseffect. Draai om en laat nog 6 min. verder bakken op een hete barbecue.

  14. U plaatst het best een aluminium bakje met wat water tussen de houtskool om het braadvocht van de eend op te vangen en steekvlammen te vermijden.

  15. Meng de auberginesaus met de pasta en de stukjes artisjok, de fijngesnipperde platte peterselie en de rode ui.

  16. Afwerking:
  17. Snij de eendenfilets in schuine sneetjes en schik op de borden.

  18. Geef er de capellini met groenten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 914 kcal
Vet 37.8 g
Koolhydraat 80.9 g
Eiwit 58.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Tripel Wijn Salice Salentino D.O.C. Ricordi Italië

Bekijk het recept digitaal