- Bewaar

- Bewaar
Eendenfilet met rozemarijn en capellini met aubergine
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Wijn Salice Salentino D.O.C. Ricordi Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten en de rode ui fijn.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Snij de artisjokharten in 6 of 8.
-
Schil de aubergines en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Overgiet met de witte wijn en laat garen tot al het vocht verdampt is.
-
Voeg 3 eetl. olijfolie en de aubergineblokjes toe in de pan. Laat 10 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de capellini in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Mix de auberginebereiding tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
-
Gril de eendenfilets 10 min. aan de velkant.
-
Draai de filets 90°, in de helft van de baktijd, voor een mooi ruitjeseffect. Draai om en laat nog 6 min. verder bakken op een hete barbecue.
-
U plaatst het best een aluminium bakje met wat water tussen de houtskool om het braadvocht van de eend op te vangen en steekvlammen te vermijden.
-
Meng de auberginesaus met de pasta en de stukjes artisjok, de fijngesnipperde platte peterselie en de rode ui.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenfilets in schuine sneetjes en schik op de borden.
-
Geef er de capellini met groenten bij.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Wijn Salice Salentino D.O.C. Ricordi Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten en de rode ui fijn.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Snij de artisjokharten in 6 of 8.
-
Schil de aubergines en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Overgiet met de witte wijn en laat garen tot al het vocht verdampt is.
-
Voeg 3 eetl. olijfolie en de aubergineblokjes toe in de pan. Laat 10 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de capellini in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Mix de auberginebereiding tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
-
Gril de eendenfilets 10 min. aan de velkant.
-
Draai de filets 90°, in de helft van de baktijd, voor een mooi ruitjeseffect. Draai om en laat nog 6 min. verder bakken op een hete barbecue.
-
U plaatst het best een aluminium bakje met wat water tussen de houtskool om het braadvocht van de eend op te vangen en steekvlammen te vermijden.
-
Meng de auberginesaus met de pasta en de stukjes artisjok, de fijngesnipperde platte peterselie en de rode ui.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenfilets in schuine sneetjes en schik op de borden.
-
Geef er de capellini met groenten bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Wijn Salice Salentino D.O.C. Ricordi Italië