- Bewaar
- Bewaar
Elzassertaart met meloen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding (15 min. + 35 à 40 min. in de oven)
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de meloen in 4 en schep er de zaadjes uit. Schep uit 1/4 van de meloen bolletjes met een meloenlepel. Schil de rest van de meloen en snij in driehoekjes.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de vanillezaadjes uit met een scherp mesje.
-
Klop de eieren los en voeg de melk, de room, de suiker en de vanillezaadjes toe.
-
Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø 24 à 26 cm). Verdeel er de bolletjes en stukken meloen over.
-
Giet het eimengsel over de meloen en zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrooi met de bloemsuiker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding (15 min. + 35 à 40 min. in de oven)
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de meloen in 4 en schep er de zaadjes uit. Schep uit 1/4 van de meloen bolletjes met een meloenlepel. Schil de rest van de meloen en snij in driehoekjes.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de vanillezaadjes uit met een scherp mesje.
-
Klop de eieren los en voeg de melk, de room, de suiker en de vanillezaadjes toe.
-
Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø 24 à 26 cm). Verdeel er de bolletjes en stukken meloen over.
-
Giet het eimengsel over de meloen en zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrooi met de bloemsuiker.