Elzassertaart met meloen

Elzassertaart met meloen

50 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Energie 1046 kj
Vet 14.3 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 23.6 g
Suiker 12.5 g
Vezel 1 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding (15 min. + 35 à 40 min. in de oven)

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de meloen in 4 en schep er de zaadjes uit. Schep uit 1/4 van de meloen bolletjes met een meloenlepel. Schil de rest van de meloen en snij in driehoekjes.

  3. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de vanillezaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Klop de eieren los en voeg de melk, de room, de suiker en de vanillezaadjes toe.

  5. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø 24 à 26 cm). Verdeel er de bolletjes en stukken meloen over.

  6. Giet het eimengsel over de meloen en zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Bestrooi met de bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding (15 min. + 35 à 40 min. in de oven)

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de meloen in 4 en schep er de zaadjes uit. Schep uit 1/4 van de meloen bolletjes met een meloenlepel. Schil de rest van de meloen en snij in driehoekjes.

  3. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de vanillezaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Klop de eieren los en voeg de melk, de room, de suiker en de vanillezaadjes toe.

  5. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø 24 à 26 cm). Verdeel er de bolletjes en stukken meloen over.

  6. Giet het eimengsel over de meloen en zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Bestrooi met de bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Energie 1046 kj
Vet 14.3 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 23.6 g
Suiker 12.5 g
Vezel 1 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal