Engelse fruitcake
Engelse fruitcake

Engelse fruitcake

1 u. 25 min.
Tussendoortje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 26.8 g
Koolhydraat 59 g
Eiwit 6.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kersen goed uitlekken, dep droog en hak in stukjes. Meng met de rozijnen en schep er 2 eetl. van de bloem onder.

  3. Bereiding:
  4. Klop met de mixer de boter samen met de suiker, de rum, het sinaasappelsap en een snuifje zout zacht en romig. Klop er een voor een de eieren onder, en voeg bij elk ei telkens 1 eetl. bloem toe (zo gaat het beslag minder snel schiften).

  5. Schep er de zelfrijzende bloem, het amandelpoeder en het gedroogde fruit onder.

  6. Boter een rechthoekige cakevorm (± 24 cm lang) ruim in met boter en strooi er wat bloem over. U kan de bakvorm ook gewoon met bakpapier bekleden.

  7. Stort het cakebeslag in de cakevorm en schuif gedurende 1 u à 1 u 15 min. in een op 160 °C voorverwarmde oven. Door het vele fruit moet de cake vrij lang en op lage temperatuur bakken. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  8. Afwerking:
  9. Laat de cake 10 min. rusten en haal uit de vorm. Strooi er wat poedersuiker over.

Tip

- Maak deze fruitcake gerust een dag vooraf, hij wordt er alleen maar lekkerder op. - U kan het cakebeslag ook verdelen over kleine papieren bakvormpjes. De baktijd voor deze minicakes bedraagt dan ongeveer 20 min.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kersen goed uitlekken, dep droog en hak in stukjes. Meng met de rozijnen en schep er 2 eetl. van de bloem onder.

  3. Bereiding:
  4. Klop met de mixer de boter samen met de suiker, de rum, het sinaasappelsap en een snuifje zout zacht en romig. Klop er een voor een de eieren onder, en voeg bij elk ei telkens 1 eetl. bloem toe (zo gaat het beslag minder snel schiften).

  5. Schep er de zelfrijzende bloem, het amandelpoeder en het gedroogde fruit onder.

  6. Boter een rechthoekige cakevorm (± 24 cm lang) ruim in met boter en strooi er wat bloem over. U kan de bakvorm ook gewoon met bakpapier bekleden.

  7. Stort het cakebeslag in de cakevorm en schuif gedurende 1 u à 1 u 15 min. in een op 160 °C voorverwarmde oven. Door het vele fruit moet de cake vrij lang en op lage temperatuur bakken. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  8. Afwerking:
  9. Laat de cake 10 min. rusten en haal uit de vorm. Strooi er wat poedersuiker over.

Tip

- Maak deze fruitcake gerust een dag vooraf, hij wordt er alleen maar lekkerder op. - U kan het cakebeslag ook verdelen over kleine papieren bakvormpjes. De baktijd voor deze minicakes bedraagt dan ongeveer 20 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 26.8 g
Koolhydraat 59 g
Eiwit 6.8 g

Bekijk het recept digitaal