- Bewaar

- Bewaar
Entrecote met kruidenboter en zoeteaardappelfrietjes
Onze drankensuggesties
Bier TRIPEL LEFORT de keuze van Sophie van het kookteam "Het vlees en het witloof smaken in dit gerecht sterk door, en dan moet het bier minstens even krachtig zijn. Met zijn rijke, complexe smaak staat deze tripel hier zeker zijn mannetje.'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in frieten. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie en zout onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de peterselie, het bieslook en de sjalot fijn. Pers het knoflook en meng samen met de verse kruiden, de sjalot en de Provençaalse kruiden onder de zachte boter. Kruid met zwarte peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een (ovenbestendige) grillpan en gril de entrecote aan beide kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Zet de pan in de oven bij de frietjes (of doe het vlees in een ovenschaal) en laat ± 10 min. verder garen naar smaak. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Verwijder intussen de harde kern uit het witloof en snipper de rest fijn. Meng er de veldsla, de granaatappelpitten, 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder. Kruid goed met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de entrecote in schuine sneetjes en verdeel er wat kruidenboter over. Serveer met de frietjes en het slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier TRIPEL LEFORT de keuze van Sophie van het kookteam "Het vlees en het witloof smaken in dit gerecht sterk door, en dan moet het bier minstens even krachtig zijn. Met zijn rijke, complexe smaak staat deze tripel hier zeker zijn mannetje.'
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in frieten. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie en zout onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de peterselie, het bieslook en de sjalot fijn. Pers het knoflook en meng samen met de verse kruiden, de sjalot en de Provençaalse kruiden onder de zachte boter. Kruid met zwarte peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een (ovenbestendige) grillpan en gril de entrecote aan beide kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Zet de pan in de oven bij de frietjes (of doe het vlees in een ovenschaal) en laat ± 10 min. verder garen naar smaak. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Verwijder intussen de harde kern uit het witloof en snipper de rest fijn. Meng er de veldsla, de granaatappelpitten, 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder. Kruid goed met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de entrecote in schuine sneetjes en verdeel er wat kruidenboter over. Serveer met de frietjes en het slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier TRIPEL LEFORT de keuze van Sophie van het kookteam "Het vlees en het witloof smaken in dit gerecht sterk door, en dan moet het bier minstens even krachtig zijn. Met zijn rijke, complexe smaak staat deze tripel hier zeker zijn mannetje.'