- Bewaar
- Bewaar
Erwtenrisotto met munt en cashewnoten
Onze drankensuggesties
Bier Primus Pilsbier Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Umbria - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de sjalot en de stengel selder fijn .
-
Hak de muntblaadjes grof.
-
Rasp de parmezaan.
-
Hak de cashewnot en grof en meng met het zeezout en de geraspte parmezaan.
-
Snij de sneetjes ham in fijne reepjes .
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot en selder tot ze zacht zijn.
-
Voeg de rijst toe en roerbak kort tot de rijst glazig is.
-
Voeg de witte wijn of de vermout toe en roerbak enkele min. t ot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat 20 min. sudderen. Meng niet te veel (zo blijft de rijst smeuïg).
-
Voeg de diepgevroren erwten en de reepjes ham 5 min. voor het einde van de gaartijd toe aan de risotto en meng goed .
-
Roer er vlak voor het serveren de rest van de boter en de gehakte muntblaadjes onder. Kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de risotto met de parmezaannotenmengeling.
Onze drankensuggesties
Bier Primus Pilsbier Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Umbria - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de sjalot en de stengel selder fijn .
-
Hak de muntblaadjes grof.
-
Rasp de parmezaan.
-
Hak de cashewnot en grof en meng met het zeezout en de geraspte parmezaan.
-
Snij de sneetjes ham in fijne reepjes .
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot en selder tot ze zacht zijn.
-
Voeg de rijst toe en roerbak kort tot de rijst glazig is.
-
Voeg de witte wijn of de vermout toe en roerbak enkele min. t ot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat 20 min. sudderen. Meng niet te veel (zo blijft de rijst smeuïg).
-
Voeg de diepgevroren erwten en de reepjes ham 5 min. voor het einde van de gaartijd toe aan de risotto en meng goed .
-
Roer er vlak voor het serveren de rest van de boter en de gehakte muntblaadjes onder. Kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de risotto met de parmezaannotenmengeling.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Primus Pilsbier Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Umbria - Italië