Erwtenrisotto met munt en cashewnoten

Erwtenrisotto met munt en cashewnoten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 764 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 85.1 g
Eiwit 43 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de sjalot en de stengel selder fijn .

  5. Hak de muntblaadjes grof.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Hak de cashewnot en grof en meng met het zeezout en de geraspte parmezaan.

  8. Snij de sneetjes ham in fijne reepjes .

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot en selder tot ze zacht zijn.

  11. Voeg de rijst toe en roerbak kort tot de rijst glazig is.

  12. Voeg de witte wijn of de vermout toe en roerbak enkele min. t ot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat 20 min. sudderen. Meng niet te veel (zo blijft de rijst smeuïg).

  13. Voeg de diepgevroren erwten en de reepjes ham 5 min. voor het einde van de gaartijd toe aan de risotto en meng goed .

  14. Roer er vlak voor het serveren de rest van de boter en de gehakte muntblaadjes onder. Kruid met zwarte peper.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de risotto met de parmezaannotenmengeling.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de sjalot en de stengel selder fijn .

  5. Hak de muntblaadjes grof.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Hak de cashewnot en grof en meng met het zeezout en de geraspte parmezaan.

  8. Snij de sneetjes ham in fijne reepjes .

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot en selder tot ze zacht zijn.

  11. Voeg de rijst toe en roerbak kort tot de rijst glazig is.

  12. Voeg de witte wijn of de vermout toe en roerbak enkele min. t ot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat 20 min. sudderen. Meng niet te veel (zo blijft de rijst smeuïg).

  13. Voeg de diepgevroren erwten en de reepjes ham 5 min. voor het einde van de gaartijd toe aan de risotto en meng goed .

  14. Roer er vlak voor het serveren de rest van de boter en de gehakte muntblaadjes onder. Kruid met zwarte peper.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de risotto met de parmezaannotenmengeling.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 764 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 85.1 g
Eiwit 43 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Primus Pilsbier Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Umbria - Italië

Bekijk het recept digitaal