- Bewaar

- Bewaar
Erwtensoep met spek-broodstaafjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de 2 sjalotten fijn.
-
Snij de aardappel in blokjes.
-
Snij de stengel witte selder in kleine stukjes.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Snij de sneetjes brood in staafjes van 2 cm breed en omwikkel elk staafje met een flinterdun sneetje spek (schuin, zodat het brood maximaal bedekt is).
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui en sjalotten al roerend in 1 à 2 min.
-
Voeg de diepgevroren erwtjes toe samen met de stukjes witte selder, de aardappelblokjes, 1 koffiel. kruidentuiltje, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. tijm, 1 blokje vleesbouillon en 1 L water. Dek af en laat 10 min. zachtjes koken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spekstaafjes goudbruin. Bestrooi met Provençaalse kruiden en kruid met peper.
-
Mix de soep heel fijn en kruid met peper en zout. Voeg naar smaak eventueel nog wat melk toe. Om een mooi gladde soep te krijgen, draait u ze het best door een roerzeef.
-
Afwerking:
-
Werk af met de fijngehakte peterselie en dien op met de spekstaafjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de 2 sjalotten fijn.
-
Snij de aardappel in blokjes.
-
Snij de stengel witte selder in kleine stukjes.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Snij de sneetjes brood in staafjes van 2 cm breed en omwikkel elk staafje met een flinterdun sneetje spek (schuin, zodat het brood maximaal bedekt is).
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui en sjalotten al roerend in 1 à 2 min.
-
Voeg de diepgevroren erwtjes toe samen met de stukjes witte selder, de aardappelblokjes, 1 koffiel. kruidentuiltje, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. tijm, 1 blokje vleesbouillon en 1 L water. Dek af en laat 10 min. zachtjes koken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spekstaafjes goudbruin. Bestrooi met Provençaalse kruiden en kruid met peper.
-
Mix de soep heel fijn en kruid met peper en zout. Voeg naar smaak eventueel nog wat melk toe. Om een mooi gladde soep te krijgen, draait u ze het best door een roerzeef.
-
Afwerking:
-
Werk af met de fijngehakte peterselie en dien op met de spekstaafjes.