Erwtensoep met spek-broodstaafjes
Erwtensoep met spek-broodstaafjes

Erwtensoep met spek-broodstaafjes

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 362 kcal
Vet 22.2 g
Koolhydraat 24.3 g
Eiwit 15.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de 2 sjalotten fijn.

  3. Snij de aardappel in blokjes.

  4. Snij de stengel witte selder in kleine stukjes.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Snij de sneetjes brood in staafjes van 2 cm breed en omwikkel elk staafje met een flinterdun sneetje spek (schuin, zodat het brood maximaal bedekt is).

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui en sjalotten al roerend in 1 à 2 min.

  9. Voeg de diepgevroren erwtjes toe samen met de stukjes witte selder, de aardappelblokjes, 1 koffiel. kruidentuiltje, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. tijm, 1 blokje vleesbouillon en 1 L water. Dek af en laat 10 min. zachtjes koken.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spekstaafjes goudbruin. Bestrooi met Provençaalse kruiden en kruid met peper.

  11. Mix de soep heel fijn en kruid met peper en zout. Voeg naar smaak eventueel nog wat melk toe. Om een mooi gladde soep te krijgen, draait u ze het best door een roerzeef.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de fijngehakte peterselie en dien op met de spekstaafjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de 2 sjalotten fijn.

  3. Snij de aardappel in blokjes.

  4. Snij de stengel witte selder in kleine stukjes.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Snij de sneetjes brood in staafjes van 2 cm breed en omwikkel elk staafje met een flinterdun sneetje spek (schuin, zodat het brood maximaal bedekt is).

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui en sjalotten al roerend in 1 à 2 min.

  9. Voeg de diepgevroren erwtjes toe samen met de stukjes witte selder, de aardappelblokjes, 1 koffiel. kruidentuiltje, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. tijm, 1 blokje vleesbouillon en 1 L water. Dek af en laat 10 min. zachtjes koken.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spekstaafjes goudbruin. Bestrooi met Provençaalse kruiden en kruid met peper.

  11. Mix de soep heel fijn en kruid met peper en zout. Voeg naar smaak eventueel nog wat melk toe. Om een mooi gladde soep te krijgen, draait u ze het best door een roerzeef.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de fijngehakte peterselie en dien op met de spekstaafjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 362 kcal
Vet 22.2 g
Koolhydraat 24.3 g
Eiwit 15.8 g

Bekijk het recept digitaal