Everzwijn in de wok met witloof
Everzwijn in de wok met witloof

Everzwijn in de wok met witloof

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 9.4 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 38.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de everzwijnfilet oppervlakkig ontdooien. Doe in een kom, meng met de fijngesnipperde sjalot, de tijm, het laurierblaadje en de kruidnagel en giet er het bier over. Zet koel weg en laat minstens 1 uur marineren.

  3. Snij het witloof net voor de bereiding in fijne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Schep het vlees uit de marinade en dep droog.

  6. Verhit de wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Bak het vlees kort aan gedurende 1 à 2 min. tot het goudbruin kleurt en haal het uit de wok.

  7. Voeg 1 eetl. arachideolie toe en roerbak het witloof tot het slinkt. Kruid met peper en zout. Lepel er af en toe wat biermarinade over om aanbranden te voorkomen. Laat goed gaar bakken gedurende 8 à 10 min.

  8. Voeg de gebakken reepjes vlees opnieuw toe, schep om en meng er de mosterd en de uienkonfijt onder. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met een babypeertje en enkele kleine kroketjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de everzwijnfilet oppervlakkig ontdooien. Doe in een kom, meng met de fijngesnipperde sjalot, de tijm, het laurierblaadje en de kruidnagel en giet er het bier over. Zet koel weg en laat minstens 1 uur marineren.

  3. Snij het witloof net voor de bereiding in fijne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Schep het vlees uit de marinade en dep droog.

  6. Verhit de wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Bak het vlees kort aan gedurende 1 à 2 min. tot het goudbruin kleurt en haal het uit de wok.

  7. Voeg 1 eetl. arachideolie toe en roerbak het witloof tot het slinkt. Kruid met peper en zout. Lepel er af en toe wat biermarinade over om aanbranden te voorkomen. Laat goed gaar bakken gedurende 8 à 10 min.

  8. Voeg de gebakken reepjes vlees opnieuw toe, schep om en meng er de mosterd en de uienkonfijt onder. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met een babypeertje en enkele kleine kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 9.4 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 38.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Préférence A.C. Crozes-Hermitage Caves Saint-Pierre Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal