Everzwijn met gebakken herfstgroenten en gratin dauphinois
Everzwijn met gebakken herfstgroenten en gratin dauphinois

Everzwijn met gebakken herfstgroenten en gratin dauphinois

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 570 kcal
Vet 31.3 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 32.3 g
Suiker 5.7 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 36.3 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  3. Smelt de boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal. Voeg de jeneverbessen en de laurierblaadjes toe en overgiet met 2 dl wildfond. Laat 50 min. garen in de voorverwarmde oven.

  4. Schil intussen de knolselder en de pompoen en verwijder de pitten en de draden uit de pompoen. Snij beide groenten in blokjes van max. 1 cm.

  5. Zet 25 min. voor het einde van de baktijd de gratins dauphinois bij het gebraad in de oven.

  6. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren zilveruitjes 10 min. lichtbruin. Voeg de pompoen, de knolselder en de takjes rozemarijn toe en roerbak 10 min. Kruid met peper en zout.

  7. Haal het gebraad uit de oven en voeg de rest van de wildfond toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de uienkonfijt onder en kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Snij het gebraad in sneetjes en verdeel samen met de groenten en de gratins over de borden. Lepel er wat saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  3. Smelt de boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal. Voeg de jeneverbessen en de laurierblaadjes toe en overgiet met 2 dl wildfond. Laat 50 min. garen in de voorverwarmde oven.

  4. Schil intussen de knolselder en de pompoen en verwijder de pitten en de draden uit de pompoen. Snij beide groenten in blokjes van max. 1 cm.

  5. Zet 25 min. voor het einde van de baktijd de gratins dauphinois bij het gebraad in de oven.

  6. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren zilveruitjes 10 min. lichtbruin. Voeg de pompoen, de knolselder en de takjes rozemarijn toe en roerbak 10 min. Kruid met peper en zout.

  7. Haal het gebraad uit de oven en voeg de rest van de wildfond toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de uienkonfijt onder en kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Snij het gebraad in sneetjes en verdeel samen met de groenten en de gratins over de borden. Lepel er wat saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 570 kcal
Vet 31.3 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 32.3 g
Suiker 5.7 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 36.3 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal