Everzwijnragout en witloofslaatje met peer
Everzwijnragout en witloofslaatje met peer

Everzwijnragout en witloofslaatje met peer

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 38.5 g
Suiker 9.4 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 47.1 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in 4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  2. Verwarm intussen de everzwijnragout 15 min. in een afgedekte kookpot op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in reepjes van 1 cm. Snipper de ijsbergsla fijn.

  4. Snij de ongeschilde peer in de lengte in 4, verwijder het klokhuis en snij de rest in blokjes.

  5. Snipper het bieslook fijn en hak de noten grof.

  6. Meng de yoghurt met de mayonaise, het citroensap, de helft van het bieslook, peper en zout.

  7. Meng de ijsbergsla onder het witloof en roer er de dressing onder.

  8. Bestrooi met de blokjes peer, de noten en de rest van het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in 4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  2. Verwarm intussen de everzwijnragout 15 min. in een afgedekte kookpot op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in reepjes van 1 cm. Snipper de ijsbergsla fijn.

  4. Snij de ongeschilde peer in de lengte in 4, verwijder het klokhuis en snij de rest in blokjes.

  5. Snipper het bieslook fijn en hak de noten grof.

  6. Meng de yoghurt met de mayonaise, het citroensap, de helft van het bieslook, peper en zout.

  7. Meng de ijsbergsla onder het witloof en roer er de dressing onder.

  8. Bestrooi met de blokjes peer, de noten en de rest van het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 38.5 g
Suiker 9.4 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 47.1 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Clos La Coutale Malbec A.O.P. Cahors

Bekijk het recept digitaal