Everzwijnragout met witte bonen en tagliatelle
Everzwijnragout met witte bonen en tagliatelle

Everzwijnragout met witte bonen en tagliatelle

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 61.4 g
Suiker 13.4 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 45.1 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de selder in stukken en bewaar enkele selderblaadjes voor de afwerking.

  5. Snij de wortelen in schijfjes.

  6. Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken.

  7. Maak schilfers van de provolone met een dunschiller.

  8. Hou 1 takje rozemarijn opzij voor de afwerking. Rits de blaadjes van de rest van de takjes en hak fijn.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en stoof de ui 2 min. Voeg het vlees toe en bak 4 à 5 min. aan alle kanten bruin.

  11. Doe er de selder, de wortelen, de passata en 2 dl water bij. Laat 50 min. sudderen. Kruid met de fijngehakte rozemarijn, peper en zout. Voeg de witte bonen toe en laat nog 2 min. koken.

  12. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta en de saus over de borden en werk af met de selderblaadjes, het takje rozemarijn en de kaasschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de selder in stukken en bewaar enkele selderblaadjes voor de afwerking.

  5. Snij de wortelen in schijfjes.

  6. Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken.

  7. Maak schilfers van de provolone met een dunschiller.

  8. Hou 1 takje rozemarijn opzij voor de afwerking. Rits de blaadjes van de rest van de takjes en hak fijn.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en stoof de ui 2 min. Voeg het vlees toe en bak 4 à 5 min. aan alle kanten bruin.

  11. Doe er de selder, de wortelen, de passata en 2 dl water bij. Laat 50 min. sudderen. Kruid met de fijngehakte rozemarijn, peper en zout. Voeg de witte bonen toe en laat nog 2 min. koken.

  12. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta en de saus over de borden en werk af met de selderblaadjes, het takje rozemarijn en de kaasschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 61.4 g
Suiker 13.4 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 45.1 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles A.O.P. Corbières Boutenac

Bekijk het recept digitaal