Exotisch paprikasoepje met eekhoorntjesbrood
Exotisch paprikasoepje met eekhoorntjesbrood

Exotisch paprikasoepje met eekhoorntjesbrood

Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 133 kcal
Vet 8.3 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de gember, de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Schil de courgette en snij in blokjes.

  4. Haal de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's. Snij in stukjes.

  5. Week het eekhoorntjesbrood een half uur in heet water. Giet af, maar behoud het weekwater en laat het bezinken. Hou 1,5 dl opzij. Spoel het eekhoorntjesbrood en snij in kleinere stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan. Stoof de fijngesnipperde gember, sjalot en knoflook glazig.

  8. Voeg de blokjes courgette en paprika toe samen met de tomatenpuree en de bouillonketeltjes.

  9. Overgiet met 1,2 L water en het opzij gehouden weekwater. Laat 20 min. koken.

  10. Mix de soep heel fijn.

  11. Doe er de kokosmelk en het eekhoorntjesbrood bij. Laat even opwarmen en breng op smaak met sojasaus en eventueel wat cayennepeper.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op. Wilt u de soep later opwarmen, doe dat dan op een zacht vuur en laat niet meer koken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de gember, de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Schil de courgette en snij in blokjes.

  4. Haal de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's. Snij in stukjes.

  5. Week het eekhoorntjesbrood een half uur in heet water. Giet af, maar behoud het weekwater en laat het bezinken. Hou 1,5 dl opzij. Spoel het eekhoorntjesbrood en snij in kleinere stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan. Stoof de fijngesnipperde gember, sjalot en knoflook glazig.

  8. Voeg de blokjes courgette en paprika toe samen met de tomatenpuree en de bouillonketeltjes.

  9. Overgiet met 1,2 L water en het opzij gehouden weekwater. Laat 20 min. koken.

  10. Mix de soep heel fijn.

  11. Doe er de kokosmelk en het eekhoorntjesbrood bij. Laat even opwarmen en breng op smaak met sojasaus en eventueel wat cayennepeper.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op. Wilt u de soep later opwarmen, doe dat dan op een zacht vuur en laat niet meer koken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 133 kcal
Vet 8.3 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 3.8 g

Bekijk het recept digitaal